Pokrenite strasti
0

Pet stvari koje morate imati u spavaćoj sobi

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dosada se uvukla u vašu spavaću sobu? Žudite da unesete malo avanture u vaš seksualni život ? Možda je vrijeme da spavaću sobu pretvorite u rajski vrt i dodate malo žara među plahte.

Donosimo vam listu 5 stvari koje svaki par mora imati u svojoj spavaćoj sobi.

1.Mirisna ulja

Prava aroma će vam pomoći da napravite magičnu atmosferu te strasti dovedete na viši nivo. Mirisna ulja neizbježan su preparat kada želite ostati puni energije u svakom trenutku. "Prirodni mirisi u uljima su od ključne važnosti kada je u pitanju pojačavanje seksualne privlačnosti. Neki mirisi su moćni afrodizijaci za žene, dok su drugi mirisi dovoljni da začarate i najtrezvenijeg muškarca"; objašnjava stručnjak za aroma terapije Naresh Arora.

Među najefektivnije mirise spadaju Ylang Ylang, ruža, jasmin i narandža. Senzualna masaža ili romantična kupka sa ovim uljima je upravo ono što trebate da začinite strastvenu noć.

2. Povez za oči

Seksualne igrice u krebetu sa povezom za oči nevjerovatno će podići vaš adrenalin. Uzmite svilenkasti povez na oči i prepustite se uzbuđenju istraživanja svake pojedinačne tačke vašeg partnera ili partnerice.

3. Lisice ili svilena marama

Mnoge će potvrditi da je sjajan osjećaj kada su vam ruke svazane u lisice. No još bolji je osjećaj, kada umjesto lisica uporijebite svilu i saten, kako biste vezali partnera tokom predigre ili seksa.

"Zaista je erotično kada gledam svog pratnera kako se bori i stenje dok je totalno pod mojom kontrolom, a to se dešava samo kada ga vežem", kaže 27-godišnja Nerja Mehendiratta.

Čak i kada ste bespomoćni, možete uživati ako je vaš partner u blagoj dominaciji. U svakom slučaju situacija je dobitna za oboje.

4. Perje i mekana četka

Pretvorite svoj ritual vođenja ljubavi u strastveni igru. Partner vam je u potpunosti na raspolaganju. Eksperimentirajte tako što ćete uzeti mekanu četku i iscrtati ljubavne poruke na njegovim prsima, stražnjici, leđima. Potom uzmite mekano perje i prepustite se terapiji dodira i on će izgubit glavu za vama. Muškarci mogu također upotrijebiti perje kao bi pripredili senzacionalnu masažu stopala svojim partnericama.

5. Erotska knjiga

Zaboravite na sve erotske filmove i zaputite se ka najbližoj knjižari po čulnu erupciju. Slušajte kako vam vaša djevojka čita o seksualnim doživljajima drugih parova i to će biti dovoljno da i sami uskoro budete voljni za akciju. Iako je istina da bi većina žena radije čitala erotiku, a većina muškaraca bi je radije gledala, erotične priče pokrenuti seksulnu želju kod oba spola.