Ne gubite dah
0

Pet savjeta za bolje uživanje u seksu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Britanska fondacija za plućne bolesti, savjetuje ljude koji imaju problema sa plućima kako da na što bolji način uživaju u seksu, tako da ne moraju rizikovati da ostanu bez daha tokom vođenja ljubavi. Međutim, ovi savjeti se ne odnose samo na bolesne već na sve ljude koji nisu sigurni koje su prave zablude, a koje istine o seksu.

1. Srčani udari

Za prosječnog 50-godišnjeg muškarca koji ne puši, divlji seks povećava rizik od srčanog udara. Ipak, ne treba odmah odustati. Seks povećava rizik od srčanog udara u jednom od milion slučajeva i to samo na nekoliko sati.

2. Problemi sa trudnoćom

Postavlja se pitanje može li seks biti problem tokom trudnoće? Kratak odgovor bi glasio - ne. Nije dokazano da seks može uzrokovati prijevremeni porođaj ili neku drugu komplikaciju kod žena. Jedino je problem ako je placenta kod žene nisko spuštena, i tada doktori savjetuju apstinenciju.

3. Fraktura penisa

Muškarac je u opasnosti da dobije frakturu penisa tokom akrobatskog i gimnastičkog seksa. Ovo je zaista bolno i neugodno. U slučaju da vam se ovo desi, obavezno trebate otići kod doktora, koliko god vam bilo neprijatno.

4. Kad ljubav zaboli

Djevojke se nekad iznenade kad shvate da ljubav boli. Ovo može biti bezazleno, da vam ne odgovara poza u seksu, što može uzrokovati neugodnosti i blage bolove u jajnicima. Promjena poze će riješiti probleme. Ukoliko se ništa ne promijeni, onda morate da potražite ljekarsku pomoć.

5. Glavobolje

Ponekad strašna glavobolja može biti posljedica seksa, prije nego izgovor da ne vodite ljubav sa partnerom. Ovo je glavobolja koja obično dolazi poslije orgazma. Obično kad vas prvi put ovako zaboli glava, bol je praćena i mučninom.