Začinite seksualni život
34

Pet poza za one koji se obožavaju gledati tokom seksa

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako je čestka pretpostavka da je za muškarce svaki seks, dobar seks no oni ipak baš kao i žene znaju razlikovati loš, dobar i odličan seks. Ono što ih izluđuje u seksualnom smislu su pokreti i vizualizacija tih pokreta.

Neka istraživanja su pokazala da muškarcima ništa na svijetu nije ubudljivo kao gledanje njihove partnerice u stanju seksualnog uzbuđenja i prepuštanja strastima. Muškarcima je to jednostavno stimulativno. Zbog toga je Men's Health napravio listu od pet seksualnih poza za one kojima je dobar dobar pogled presudan za dobar seks.

Žena na vrhu

Ova poza je odličan izbor i zbog toga što će vaša parnerica sigurno biti zadovoljena. Lezite na krevet, a partnerica treba da sjedne na vas. Potom neka se nagne koliko god je to moguće. Ona u ovoj pozi preuzima kontrolu i odrešuje tempo i brzinu kretanja. U ovoj pozi muškarac ima potpuno slobodne ruke, pa svojoj partnerici može dodirivati grudi ili blago stimulirati klitoris, a može i uživati u pogledu na obline svoje partnerice.

Klečanje

Muškarac treba da kleči, dok žena sjedi na rubu kauča s nogama na vašim ramenima. Na taj način oboje možete gledati kako kako ulazite u partnericu. Još je bolje da to radite polako. Također ste u odličnom položaju u kojem partnerici možete stimulirati klitoris i omogućiti joj još intenzivniji orgazam.

Pokornost

Seks ispred ogledala je nezaboravno iskustvo. Ostvarite ga tako što ćete vašu partnericu saviti nad umivaonikom u kupatilu, dok u nju ulazite sazada. Ako želite još uzbudljiviju igru požete je povući za kosu i reći neke prljave stvari.

Druga varijanta žene na vrhu

Ako je muškarac taj koji više voli promatrati partnericu tokom seksa onda je ova poza idealna za njega. Dakle muškarac leži na krevetu, a na njega okrenuta leđima sjedi žena. U ovoj pozi muškarac može uživati u svom omiljenom pogledu, dok žena preuzima kontrolu. Za razliku od klasičnih, vrlo intimnih poza, ova poza ne omogućuje ljubljenje niti kontakt očima, što će dodatno osvježiti vašu seks rutinu. No, žena se ipak može malo okrenuti i tako dodatno zapaliti atmosferu.

Selfie Stick

Ako volite malo suroviju igru u krevetu onda probajte pozu selfie stick koja je veoma slična doggy pozi. Žena treba biti na sve četiri i desnom se rukom pridržavati za lijevu stranu vašeg struka. Ova poza u potpunosti stavlja muškarca u kontrolu, dopuštajući mu da upravlja svime, snagom, brzinom i tempom.