Savjeti stručnjaka
0

Pet poklona koje ne smijete pokloniti djevojci

Sarajevo-x.com
Učinite sve kako bi se vaša djevojka osjećala voljenom. S vremena na vrijeme joj nešto i poklonite, no svakako prije no što se odlučite na kupnju poklona dobro razmislite o tome šta ćete joj kupiti. Veoma je bitno da znate šta ona voli, a šta ne, i tako ćete lakše odabrati poklon. Ipak, stručnjaci smatraju da postoji pet 'stvari' koje nikako ne biste smjeli pokloniti vašoj djevojci.

Odjeća pogrešne veličine Djevojke obično skrivaju stvarnu veličinu odjeće koju nose zbog toga nipošto joj ne kupujte odjeću jer iako imate dobru namjeru to se može pretvoriti u totalnu katastrofu, smatraju stručnjaci objavio je magazin The Times of India.

Naime, djevojke teže ka tome da imaju savršene dimenzije tijela, te nerijetko dečku kažu da nose manji broj odjeće od onog stvarnog. Zbog toga stručnjaci savjetuju muškarcima da ukoliko nisu u potpunosti sigurni koji broj njihova djevojka nosi, nipošto ne kupuju odjeću.

Jeftin nakit

Većina žena ne voli kada na poklon dobije jeftin nakit. Djevojke će same za sebe ponekad i odabrati neku narukvnicu ili ogrlicu od bižuterije, no kada je riječ o poklonima one zasigurno ne vole da dobiju jeftin i bezvrijedan nakit. Članstvo u fitness klubu

Vaša djevojka neprestano priča o odlasku u teretanu ili možda čak o yogi, te vi pomislite da bi idealan poklon bio uplaćivanje mjesečne članarine u neki fitness klub. No, griješite! Takvim poklonom biste samo poslali pogrešnu poruku, odnosno vaša djevojka bi pomislila da je smatrate debelom, te da želite da ona izgubi nekoliko kilograma.

Kućni ljubimci

Pokloniti psa ili macu zaista zvuči romantično, no ne odlučujte se za takav dar ukoliko niste u potpunosti sigurni da vaša djevojka zaista želi kućnog ljubimca. Ukoliko to učinite uvući ćete se u 'veliku nevolju'. Naime, vašoj djevojci će kućni ljubimac biti zanimljiv nekoliko dana, no čim otkrije da to nije 'igračka' i da ima obavezu prema toj životinji nastat će problemi.

Također, kada se odlučujete za kupnju poklona nikada ne kupujte ono što vi želite ili što vama treba. Djevojka zasigurno neće bito oduševljena ukoliko joj kupite ulaznice za neku utakmicu, izuzev naravno ako nije fan nekog sportskog kluba, ili ako je odvedete na koncert muzičara koje vi volite, a ona ih baš i ne simpatiše.