Seksolozi otkrivaju
0

Pet najvećih ubica seksualne strasti u vezi

Sarajevo-x.com
Američka seksologinja Denis Novels predstavila je pet najvećih grešaka koje ne biste smjeli napraviti u dugoj vezi, ako želite zadržati strastven seksualni život.

Ubica broj jedan: Skrivanje tuge

Tokom veze nikada ne smijete skrivati i potiskivati svoju tugu. Psiholozi se slažu da je konstruktivna rasprava jedan od osnova uspješne veze. Ako izbjegavate otvorene verbalne rasprave uskoro ćete postati hladni i ogorčeni, što će prije ili kasnije ubiti strast u vašoj vezi.

Ubica broj dva: Riječi koje bole

Bez obzira koliko vas vaš partner naljuti, nikada ne dozvolite da iz usta izađu riječi koje bi ih mogle duboko povrijediti. Lične probleme i nedostatke svojih partnera nikada ne smijete iskoristiti kao oružje da bi ih žestoko povrijedili. Tako ćete izgubiti njihovo povjerenje, a uskoro i ljubav.

Ubica broj tri: Ne opuštajte se

I ako ste zajedno dugi niz godina, nikada vezu ne bi trebali prihvatati kao "Bogom datu". Konstantno se morate boriti za pažnju i ljubav svog partnera, što znači da se morate brinuti o svom tijelu. Opuštanje znači i prestanak brige o partneru, što također ubija strast.

Ubica broj četiri: Nedostatak povjerenja

Ako ste ljubomorni pokušajte to prikriti barem malo. Previše ljubomore i nerazumjevanja može uništiti svaku vezu. Stalne optužbe i traženje razloga za svađanje i tamo gdje ne postoje, brzo će ubiti plamen strasti.

Ubica broj pet: Neprivlačne navike Grickanje noktiju, glasno jedenje supe i bacanje čarapa po stanu samo su neke od odbojnih navika koje će izluditi vaše partnere. Iako vam se takve stvari čine sitnim, one su neke od najvećih ubica strasti. Mjenjajte ih dok još imate vremena!