|

Pet načina da upropastite svoj seksualni život

Pet načina da upropastite svoj seksualni život
0
S
Sarajevo-x.com
13.12.2007. u 15:23
0
komentara
0

dijeljenja
Pet načina da upropastite svoj seksualni život
Seksualni život je jedan od najbitnijih segmenta našeg postojanja, stoga je sasvim logično da konstantno pokušavamo intenzivirati seks i poboljšati odnose sa partnerom. No, taj zadatak zahtijeva mnogo više od nekoliko čarobnih pravila ili savjeta. Istinska promjena dešava se unutar nas samih i samo mi možemo poboljšati ili uništiti nešto.
Poredite se sa drugima
Ovakav stav koban je u svim segmentima života, a pogotovo kada se radi o seksualnom životu. Zaboravite magazine, knjige, bivše momke i djevojke. Prestanite se porediti sa prenapuhanim pričama vaših poznanika i uživajte u svojim seksualnim doživljajima. Iskoristite svaki trenutak i uvijek budite ono što jeste.

Ignorišete svoje tijelo
Niko nema savršene obline i mišiće. Svako od nas ima neku zamjerku svome tijelu. Ne dozvolite da vas nezadovoljstvo fizičkom ljepotom poljulja u vašem seksualnom životu te da bude prepreka vašem seksualnom zadovoljstvu. Prihvatite svoje nedostatke i znat ćete ih uključiti u svoje seksualne odnose bez da vam budu smetnja.

Slijepo pratite savjete o poboljšanju seksualnog života
Brojni savjeti za poboljšanje seksualnog života samo su tu da vam daju ideju i poticaj, ali ih nikako nemojte baš sve slijepo pratiti. Postanite vi stručnjak svog seksualnog života jer vi najbolje znate šta želite i šta vaš partner želi.

Seks okupira svu vašu pažnju
Istina je da je seks jedan od najvažnijih dijelova našeg postojanja te da utječe na naše psihičko i fizičko zdravlje, ali seks nije sve u životu. Prestanite gledati sve kroz seks i stalno razmišljati o tome jer ćete se i suviše opteretiti i onda stvari neće teći po planu, a vi ćete ostati razočarani i nezadovoljni.

Dozvoljavate strahu da vas blokira
Ovaj potez koji može uništiti seksualni život pretežno čine oni koji nemaju mnogo seksualnog iskustva. Manjak samopouzdanja i nesigurnost su shvatljivi, ali ne smiju postati dominanti u vašim seksualni odnosima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.