Pet lijepih stvari koje muškarci rade, a žene ih zapravo mrze

Pet lijepih stvari koje muškarci rade, a žene ih zapravo mrze
17
Klix.ba
26.4.2019. u 07:34
46
komentara
17

dijeljenja
Pet lijepih stvari koje muškarci rade, a žene ih zapravo mrze Ilustracija: Shutterstock
Davno je bračni terapeut John Gray rekao da su muškarci s Marsa, a žene s Venere, zbog toga se nekad i ne mogu razumjeti. Ponekad muškarci čine sve kako bi udovoljili svojim partnericama, no nažalost vrlo često to čine pogrešno.
Zapravo, mnoge stvari za koje muškarci misle da su lijepe žene izluđuju, poput kupovine nakita koji nije njen stil ili izliva romantike u nezgodnom trenutku.

Psihologinja Alicia Clark kaže kako se problemi najčešće pojavljuju kada muškarac ne razmišlja o tome kakav će dojam ostaviti njegova gesta te kako će se njegova partnerica osjećati u tom trenutku. Posavjetovala je sve muškarce da prije nego nešto urade dobro promisle o tome.

Kupovina nakita

Većina žena voli nakit. No svaka žena ima različit ukus kada je riječ o nakitu, pa iako misle da ne mogu pogriješiti u izboru zbog velike ponude, itekako mogu.

Uostalom, ženama to može biti znak da ne obraćaju pažnju na to šta zapravo vole i nose pa će poklon doživjeti kao nedostatak interesa. Dakle, ako već želite partnerici kupiti nakit, tražite tragove o tome šta ona voli, srebro ili zlato, krupniji ili sitiniji nakit...

Pokušavate riješiti njene probleme

Osim ako taj problem nije slavina koja curi, slika koju ne može zakačiti ili pauk u uglu sobe, ne pokušavajte riješiti njene probleme. Muškarci i žene su veoma različiti u tom pogledu. Naprimjer, ukoliko žena ima problema sa svojom najboljom prijateljicom, ona jednostavno želi oduška, a ne da joj nudite rješenje. Dakle, sve što trebate učiniti jeste da je poslušate i složite se ponekad s njom.

Zatrpavate je poklonima

Iako je kupovina sitnica ponekad lijep gest, poput slatkiša i cvijeća, stalno kupovanje poklona poput odjeće, nakita i parfema nije pametno i žene takve stvari jednostavno ne vole. Žene mogu osjetiti da ih kupovinom ovakvih poklona želite kontrolirati. Također, iako su vaše namjere čiste, ona može osjetiti pritisak da uzvrati, jer nijedna žena ne želi biti u vezi u kojoj se stalno osjeća kao da je korak iza.

Uskakanje u tuš-kabinu bez poziva

Žene vole kada im se pridružite u tuš-kabini, ali kada imaju samo 20 minuta da operu kosu i obriju noge, bolje vam je da imate dobar razlog što ste im samo tako upali u kabinu. Stoga budite spontani i romantični, ali pokušajte da to ne uradite kada se spremaju za izlazak.

Previše zapitkujete

Ukoliko ženu počnete da zapitkujete gdje ide, kada se vraća i slične stvari, čak i ako to radite samo zato što vam je stalo do nje, ona se može na ljutiti jer ovo ispitivanje može shvatiti kao kontrolu i ljubomoru.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...