{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parovi se zbog nereda u kući posvađaju 104 puta godišnje

2.3.2013. u 07:55
22
14
Parovi se zbog nereda u kući posvađaju 104 puta godišnje
22
Parovi se zbog nereda u kući posvađaju 104 puta godišnje
Kada dvoje ljudi žive zajedno sasvim je normalno da povremeno uđu u raspravu zbog obaveza u kućanstvu, od toga čiji je red da izbaci smeće do toga ko treba uključiti mašinu za veš.
No, jedno britansko istraživanje je pokazalo da se jedan prosječan par godišnje posvađa 104 puta zbog nereda u domu, a nekad su te prepirke tako žustre da utječu na njihov seksualni život, a u konačnici mogu dovesti do prekida veze.

Istraživanje je pokazalo da je 67 posto žena odbilo stupiti u seksualne odnose ukoliko je u sobi nered. Žene muškarcima zamjeraju što svoju odjeću ostavljaju gdje stignu, a čak 18 posto muškaraca smatra da je ženina obaveza da je skloni.

Ovakva shvatanja dovode do neslaganja u vezi koje rezultiraju svađama. Ipak, ima i onih koji uspiju nagovoriti svog muškarca da pospremi iza sebe.

Deset posto žena je reklo da svog partnera podmite obećavši mu seks dok je 30 posto muškaraca spremno priskočiti u pospremanju doma samo kako ne bi slušali zanovijetanje svoje partnerice.

No, prepirke ne izaiva samo muška odjeća. Muškarci se, također, žale na količinu kozmetike koju žena posjeduje, a smetaju im i cipele.

Trideset posto ispitanika je priznalo da ne prezaju ni od bacanja partnerovih stvari kako bi oslobodili prostor za sebe.

Glasnogovornik kompanije IKEA, koja je sprovela istraživanje, kazao je da je impresivno vidjeti koliko se parovi često svađaju zbog nereda u kući.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: