Sretni i zaljubljeni
0

Par iz Colorada "spasio" brak primivši u kuću još jednu ženu, sada imaju osmero djece

M. N.
Matthew i Ashley Lawrence iz Colorada su skupa 18 godina. Vjenčali su se prije pet godina i imaju troje djece. No, prije dvije godine shvatili sud da nešto "ne štima" u vezi pa su odlučili da je "obogate" s još jednom ženom.

Ideju da počnu živjeti s Keilom Perez predložila je Ashley nakon što je shvatila da se njihov brak počeo raspadati.

"Počelo je sve kada sam se otvorila Mattu o našoj vezi i pokušavala shvatiti šta će biti s nama kada nam se dese teška vremena ponovo. Matt je jedni muškarac s kojim sam ikada bila od tinejdžerskih dana. Uvijek sam bila znatiželjna kada su žene u pitanju iz različitih razloga. nedostajala m je prijateljica. Željela sam da imam nekoga s kim mogu podijeliti stvari i družiti se pored Matta, a on i ja smo prošli kroz dosta stvari. Mislila sam da bi bila dobra ideja da probamo nešto sasvim novo", kazala je Ashley.

Matt se na početku protivio jer je na veze i brak uvijek gledao kao zajednicu muškarca i žene. Keilu je upoznao preko interneta i postali su dobri prijatelji. Ubrzo joj je predstavio ideju o poliamornoj vezi. Keila, inače majka četvero djece, je na početku bila zbunjena i ta ideja je prestrašila.

"Posebno zbog toga što sam odgojena u striktno religioznoj porodici", kazala je. Vremenom je prihvatila tu ideju i sve je ispalo odlično. Dobili su još jedno dijete i sada ih imaju osmero.

"Svi smo ravnopravni. Nema prve ni druge žene, a svi djecu tretiramo jednako", kazala je Keila.

Na početku su trpili mnogo kritika koje su upućivali članovi porodice i prijatelji.

"Bilo mi je teško da razumijem nešto takvo. Iznenadilo me da kćerka ima takav interes za žene. Mislim da sam bila ljuta na sebe što nisam to shvatila sve ove godine. Pa to je moja kćerka. Trebalo mi je vremena da se naviknem. Prihvatila sam to jer je to čini sretnom. To je ono što ona želi i to je bitno", rekla je Ashleyina majka za Barcroft TV.

Njih troje su zajedno pokrenuli i posao i otvorili su pekaru. Žive zajedno s djecom i Ashleyinim roditeljima.

"Imamo našu djecu i gradimo nešto zajedno kao porodica. Svi imamo iste ciljeve", rekla je Keila.

Ashley doživljava svoju partnericu kao drugu majku njene djece.

"Lijepo je imati prijateljicu s kojom mogu razgovarati. Više je ljubavi, više djece, više zabave i više ljepših trenutaka", kazala je Ashely.

U krevetu spavaju skupa i kažu da im je seks mnogo bolji jer više uživaju. Ipak, postoji malo ljubomore, ali Matt ističe da je to kao i u svakoj običnoj vezi. Smatraju da ne bi mogli živjeti jedni bez drugih jer su mnogo vezani.

"Naša ljubav je ekstremna i ne bi svako mogao nositi se s tim da ima treću osobu u vezi, ali ne bismo rekli da je toliko ekstremno da niko ne bi trebao razmotriti tu opciju jer to može biti zaista lijepa stvar. Volimo se, brinemo jedni o drugima i želimo da ostarimo zajedno", poručio je sretni trio.