Ljubav i veze
0

Otkrijte tajnu savršenog seksualnog života

Sarajevo-x.com
Stalno slušate o nečijem seksualnom životu, dok biste svoj ocjenili prosječnim. Međutim, koja je tajna ljudi koji imaju savršen seksualni život? Postoji nekoliko stvari koje uspješni parovi rade, a ne košta vas ništa da unesete promjene kako biste začinili svoj seksualni život. Neke od ovih savjeta možete usvojiti i lagano uvesti svog partnera u nova pravila igre.

Nađite vremena za seks

Parovima kojima je seksualni život dobar, on je takav zato što nađu vremena za seks. Neki čak i planiraju i dogovaraju recimo vrele ponedjeljke i subote i u tome nema ništa loše. Loše je kada vam se seks dešava samo nekoliko puta tokom mjeseca i nakon što neko do partnera pristaje na seks, a uvijek ista osoba inicira.

Zaključavajte svoju spavaću sobu

Nekoliko parova je prijavilo da im se želja za seksom smanjuje u trenutku kada njihova djeca uđu u sobu za vrijeme seksa ili nečiji roditelji, ukoliko živite zajedno sa njima. Jednostavno je, nabavite ključ, steknite naviku zaključavanja i samo zaštitite svoju privatnost.

Usavršite seks nabrzaka

Ova vrsta seksa se vježba i nemojte ga zanemariti. Naprotiv, radije se pobrinite da oboje naučite uživati u seksu nabrzaka jer nekad jednostavno nemate vremena, a ovaj seks je zaista uzbudljiv.

Eksperimentišite

Eksperimentisanje ne znači samo drugu pozu, nego i drugačiji scenario i drugačiji ambijent. Potrudite se i jedno i drugo da unesete promjene. Možda da partnerka bude maserka ili da partner bude maser. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da započnete eksperimentisanje seksualnim ulogama i igračkama.

Komunicirajte

Morate razgovarati o svemu. Nemojte lagati svog partnera ukoliko niste doživjeli orgazam, ali također mu nemojte sasuti to u lice kao da je njegova krivica. Važno je da razgovarate o svemu i vaš će seks biti fantastičan.

Ukoliko vam nije do seksa zaboravite izgovore

Radije jednostavno recite da niste raspoloženi za seksa, a zaboravite izgovore za koje svako zna da nisu tačni. Vaš partner ili partnerica zaslužuju mnogo više od laži i zato jednostavno recite i predložite alternativu, maženje ili masažu, ili možda da ćete sutra sve nadoknaditi.

Uspostavite povjerenje

Za ovo je potrebno da imate razvijen odnos i da komunicirate o svemu. Povjerenje u seksu je također izuzetno bitno jer se oba partnera moraju osjećati opušteno da bi mogli uživati u seksu, prenosi womensday.com