|

Osam načina za zbližavanje nakon seksa

Osam načina za zbližavanje nakon seksa
0
S
Sarajevo-x.com
31.10.2010. u 21:55
11
komentara
0

dijeljenja
Osam načina za zbližavanje nakon seksa
Razmislite za trenutak o tome šta vi i vaš partner obično učinite nakon seksa. Obično je to spavanje, jedenje, ili gledanje TV-a. Priznat ćete, nije baš romantično, pogotovo s obzirom da je tih nekoliko sati poslije seksa vrlo važno za dodatno povezivanje među partnerima, piše magazin "Cosmopolitan".
"Poslije orgazma hormoni čine da možete osjetiti veću povezanost. Iskoristite to i radite stvari koje će produžiti vaše zadovoljstvo", kaže klinički seksolog Rachael Ross.

Pokušajte s nekim od ovih savjeta.

1. Ako ste gladni, odustanite od naručivanja pizze i umjesto toga izaberite crno vino i sir. To će vam pomoći da održite senzualnost, a antioksidansi u vinu će povećati protok krvi, opuštajući vas oboje.

2. "Nadogradite" uobičajeno tuširanje poslije seksa, tako što ćete jedno drugom trljati vrat. Tako ćete osloboditi hormone oksitocin i prolaktin, pa će masaža doprinijeti osjećaju bliskosti.

3. Isključite sve što je na dugme, kao što je mobitel, laptop i TV. Na taj način, jedino na što ćete biti fokusirani nakon seksa bit će vaš partner.

4. Prebacite jednu nogu preko nogu vašeg partnera, a ruke mu/joj stavite na prsa. To će vas držati povezanim još neko vrijeme, zasigurno.

5. Jedna riječ - svijeće. Upalite ih nekoliko, poslije, a ne prije seksa, i odmah ćete dodatno popraviti raspoloženje.

6. Gledajte da izbjegnete pretrpan raspored, kako ne biste nakon seksa morali žuriti na poslovni sastanak, ili susret s prijateljima. Uvijek ostavite sat ili dva za leškarenje u krevetu.

7. Postavite romantičnu playlistu na svom iPod-u. Odaberite melodije koje će vas podsjetiti na omiljene zajedničke trenutke (kao što je odlazak na koncert). Samo slušajući te pjesme, učinit ćete dovoljno na vašem zbližavanju bez da progovorite bilo šta.

8. Obucite jedno drugo. Polako pustite neka vam ona zakopča košulju, a potom joj vi navucite suknju. Na ovaj način ćete, bez ijedne riječi, učiniti dosta na zbližavanju s partnerom.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...