Ljubav i veze
17

Osam komplimenata koje muškarci ne trebaju upućivati ženama

Klix.ba
Ako ste mislili da u komplimentima upućenim ženama ne možete pogriješiti - varate se. Postoje komplimenti koje trebate izbjegavati jer se zbog njih žene mogu osjećati preosjetljivo, a nerijetko će se i naljutiti.

"Izgledaš mlada"

Većina djevojaka provode tinejdžersko doba u šminkanju i kupovanju odjeće kako bi izledale zrelije. No, kada dođu u dvadesete, one se vole mladalački odijevati i žele čuti da su mlade. No, kada im kažete da "izgledaju" mlade, žene mogu pomisliti da smatrate malim njihove ženske "adute" ili u još gorem slučaju, da im samo izgledate mlado u tom trenutku.

"Izgledaš lijepo kad se smiješ"

Nakon tog komentara se žene zapitaju da li su lijepe samo kad se smiju i da li trebaju hodati 24 sata nasmijane. Žene nisu lutke, njihovo lice će zablistati onda kad ih nasmijete. Poradite na tome.

Sviđa mi se tvoj karakter

Ovo zvuči kao divan kompliment i vaša partnerica može pozitivno odreagovati i ljubazno se zahvaliti, no, stručnjaci kažu da one uvijek žele čuti da su i fizički lijepe. Ako ćete spominjati karakter, kombinujte ga s fizičkom ljepotom.

"Drugačija si od drugih djevojaka"

Žene ne vole čuti ovakve komplimente, posebno ako ih poredite sa svojim bivšim djevojkama. Oduvijek su sanjale da će naći muškarca koji će uvidjeti da one imaju "nešto posebno" , zbog čega će ih on odabrati između svih ostalih. No, navedeni kompliment može dovesti do negativnog utiska, jer one mogu pomisliti da muškarac smatra da su sve ostale djevojke loše i da je ona izuzetak.

"Naivna si"

Ni jedna ne želi čuti da muškarac smatra kako je naivna ili nevinašce. Pomislit će da je gledate kao sestru, ali i da nije uradila ništa u životu čime bi stekla iskustvo, u bilo kojoj sferi života. Kako bi vam pokazala da griješite, mogla bi postati nervozna, što će vam donijeti samo probleme.

"Znaš kako se dobro zabaviti"

Iako se radi o bezazlenoj rečenici, ne treba je izgovarati. Djevojka može pomisliti da smatrate da je tip žene koja noći provodi u klubovima i koja je "laka".

"Prepametna si za djevojku"

To je šovinistički komentar i greška zbog koje će vas ostaviti.

"Izgledaš zdravo"

Žene su najosjetljivije na svoju težinu. Čak i ako je vaša namjera da budete iskreni i pokažete da mislite samo najbolje, vaš komentar će razumjeti kao poruku da joj je potrebno da smršavi. Ako joj kažete "izgledaš zdravo", ona će to čuti kao "izgledaš gojazno", budite sigurni u to.