Zabavno i lako
25

Osam jednostavnih načina da osvojite muškarca koji vam se sviđa

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Zavođenje je jedna od najstarijih umjetnosti, jer ako pitate bilo kojeg umjetnika šta je njegova vječita inspiracija i ključ uspjeha, odgovor će biti strast. Međutim, ako niste jedna od onih žena koje su rođene sa sposobnošću za flert, znajte da postoji mnogo suptilnih načina da muškarcu date do znanja da vam se sviđa.

A evo i kako.

Imajte pozitivan stav

Kada zračite pozitivnom energijom odmah ćete postati pristupačni i privlačni ljudima bez da bilo što drugo uradite. Ljudi koji su optimisti u životu sva nova iskustva gledaju kao avanturu. Osim toga, kada imate pozitivan stav i rapoloženje pred muškarcem koji vam se sviđa, već ste počeli da flertujete. Pozitivan stav bit će drugoj strani vjetar u leđa da vas brže pozove na sastanak.

Budite nasmijane

Ne morate čekati da neko kaže nešto smiješno da bi ste se nasmijale. Neka osmijeh bude dio vaše ličnosti. Neka vam praksa bude da se svaki put nasmiješite kada pozdravite nekoga, smješkajte se ljudima na ulici i u ogledalu kada se probudite.

Prekrasan osmijeh ne samo da će privući ljude, već će vas duže i promatrati. Ne zaboravite i da je osmijeh savršen način da nekome pokažete svoju toplinu, prijateljsku nastrojenost i vašu vanjsku i unutarnju ljepotu.

Komplimentirajte mu

Iako žene veoma rijetko daju komplimente, slobodno se opustite jer ih i muškarci vole i to im je privlačno. Pa ako vas muškarac izvede na večeru pohvalite njegov izgled ili ako vam nešto priča pokažite da ste zainteresirane za razgovor.

Neka se sretnu pogledi

Gledanje oči u oči podići će vaš odnos na veći nivo. Kontakt s očima dok razgovarate stvara osjećaj sigurnosti i pouzdanosti kod sagovornika. Osim toga, pogledi vam daju više mjesta za flert. Oči su najčešće najljepši dio čovjekovog tijela, stoga mu dopustite da ih vidi.

Ne plašite se dodira

Svakom muškarcu prijat će "spontani dodiri" jer će na taj način znati da vam je lijepo u njegovom društvu. Svakako da ne trebate pretjerivati, ali nekoliko malih dodira pomoći će vam da ga osvojite.

Igranje s kosom

Da, i ovaj stari trik zaista pali i može biti veoma dobra tehnika zavođenja. Muškarci su vizuelna bića i jednostavne geste poput suptilnog igranja s kosom mogu mu se dopasti i biti simpatične.

Budite spremne na šalu

Muškarci vole duhovite žene. To je jednostavno pravilo. Šalite se i budite spremne podnijeti šalu i na vlastiti račun, a poslije ovoga teško da će se oduprijeti vašem šarmu.

Pokažite svoju originalnost

Na sastancima je najbitnije da budete svoji, originalni i jednostavni. Zbog toga se nikada nemojte pretvarati da ste ono što niste. Možda mu sve vaše neobične osobine budu najinteresantniji dio vaše ličnosti i možda ga baš time i zavedete.