Opustite se, uživajte i doživite orgazam

S
Sarajevo-x.com
25.11.2011. u 22:20
0
18
Opustite se, uživajte i doživite orgazam
0
Opustite se, uživajte  i doživite orgazam
Nije uvijek jednostavno doći do orgazma koliko god to želimo. Zašto uglavnom žene ne mogu dostići orgazam? Od čega zavisi da li će biti velikog završetka ili ne? Ovo su samo neka od pitanja, na koja nam Cosmopolitan pokušava dati odgovor.
Naučnica Megan Fleming ponudila je tri razloga zbog kojeg žene uglavnom ne mogu dostići vrhunac.

1. Žene često imaju veliku listu obaveza koje uspješno obavljaju

Žene su zaista veliki znalci organizacije vremena i raspoređivanja obaveza, jer su često istovremeno i supruge i majke i poslovne žene. Međutim, prezauzet raspored vrlo često utječe na njihov seksualni život. Vrlo često misle da je moguće obavljati više radnji u isto vrijeme, ali kada vode ljubav moraju se fokusirati na seks, a ne na listu potrebnih stvari ili nabavku.

2. Zašto mi treba ovoliko dugo?

Povećavati stres oko toga zašto orgazam ne dolazi je samo dodavanje pritiska. U tom momentu se vi više posmatrate nego što zaista uživate. Umjesto takvih misli, udahnite duboko i fokusirajte se na ono što se trenutno dešava. Ukoliko ne možete doživjeti orgazam pokušajte s partnerom otkriti šta vas najviše uzbuđuje.

3. Briga oko izgleda

Vrlo često je najsigurniji put do orgazma onda kada ste vi na svom partneru. To vam daje priliku da kontrolišete dubinu i ugao penetracije. Međutim, uprkos tome tek tad žene postaju svjesne svoga izgleda i to ponekad ugasi želju. Mnoga istraživanja pokazuju da većina ljubavnika skoro nikad ne primjeti malo bucmastiji stomak, a pogotovo ne strije na stomaku ukoliko ste vi na njemu. Muškarci uglavnom uživaju da znaju da vam mogu biti izvor zadovoljstva. Ukoliko čujete neki zajedljivi komentar razmislite ko je čovjek sa kojim vodite ljubav.


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: