Na Dan zaljubljenih
19

Oprah Winfrey ispričala kako ju je bivši dečko naučio važnoj lekciji

B.K.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Oprah Winfrey je žena koja inspirira ljude širom svijeta i vraća im osmijeh na lice. Ipak, nju život nikako nije mazio, a ona se samo potrudila da sve što joj se događalo, shvati kao životnu pouku.

Svi vole Oprah Winfrey i teško je zamisliti da se neko ne želi naći u njenom društvu, prenosi Goalcast. Ipak, kako je nedavno priznala ova voditeljica, bivši dečko joj je zauvijek promijenio Dan zaljubljenih.

U kolumni “Ono što sasvim sigurno znam”, Oprah je govorila o svojoj dugogodišnjoj romansi sa Stedmanom Grahamom. Oni uživaju u ljubavi i sreći, ali to ne znači da slave 14. februar.

A zbog čega je to tako?

Kada je odgovarala na anonimno pitanje jedne svoje obožavateljice koja je željela da njen dečko isplanira kako će provesti Dan zaljubljenih, a ne da sav posao prepusti njoj, Oprah je ispričala svoju priču.

"Mnogo ljudi pridaje veliku važnost tom datumu, ja ne. Ne pridajem mu važnost otkad sam se, kao mlada, natjecala za 'Crnu Miss Amerike'", priznaje Oprah.

Zahvaljujući jednom ravnodušnom bivšem dečku, Oprah sada ima priliku sa svima nama podijeliti jednu od najvažnijih lekcija koje je naučila u životu.

"Mnoge djevojke koje su se natjecale sa mnom su tada dobivale poklone i cvijeće od svojih momaka. Moj tadašnji dečko, Bubba (da, to mu je pravo ime), nije mi poklonio ništa. Požalila sam se drugoj natjecateljici i ona mi je rekla: 'Draga, kada muškarac posadi cvijeće u tvoje misli, ne treba ti cvijeće i u vazi!'", objašnjava Oprah.

Očigledno, njena veza s Bubbom nije funkcionirala, ali je to dovelo do njene druge, mnogo veće sreće sa sadašnjim partnerom. Bez obzira na to što je u početku bila prilično oprezna, čak i u prijateljskim odnosima, konačno je našla pravu osobu u Stedmanu.

Njoj uopće nije važno hoće li se njen partner sjetiti da trebaju proslaviti Dan zaljubljenih i savjetuje svima da nađu muškarca koji će posaditi cvijeće u njihove misli i tada će svakog dana biti Dan zaljubljenih.

Ona je rekla i još jednu, veoma važnu, činjenicu: "To je samo običan dan i ne znači ništa ako se ne osjećate zaljubljeno sve ostale dane."

Ne mora vam svaki dan biti kao Dan zaljubljenih, ali morate se osjećati sigurno i voljeno u svojoj vezi. To je srž savjeta koji nam je Oprah dala.

Dakle, ako osjetite bilo kakvu nesigurnost  ili nezadovoljstvo u vezi, nužno je razgovarati sa svojim partnerom o tome i preispitati svoj odnos.