Seksualno zadovoljstvo žena
10

Operacijom G-tačke do boljeg orgazma

Klix.ba
Žene koje žele poboljšati svoje seksualno zadovoljstvo konačno to mogu uraditi malim estetskim zahvatom.

Estetski hirirug Kevin Jovanovic iz New York Cityja vrši operacije kojom povećava veličinu G-tačke ubrizgavajući kolagen.

"To je unikatno mjesto koje se smatra tabu temom gdje žene najčešće kažu "Sve je super, ali ja želim da osjetim više". Naprimjer, za muškarca je dovoljno da koristi vijagru koja se propisuje i onima koji nemaju problema sa erekcijom jer žele jači osjećaj", rekao je Jovanovic.

Operaciju G-tačke prvi je izveo dr. David Matlock na Laser Vaginal Rejuvenation institutu u Los Angelesu 2008. godine.

Pošto tada nisu urađena istraživanja, dr. Jovanovic je testirao 106 pacijentica koje se dobile G-injekciju i 85 njih je izjavilo kako osjeća pojačano seksualno zadovoljstvo.

"Ne možemo stvoriti nešto iz ničega, tako da morate imati pacijenticu koja poznaje svoju anatomiju i koja osjeća nešto. Tako da pacijentice koje kažu da imaju bolan snošaj i da ne osjećaju ništa nisu idealne kandidatkinje za proceduru, ali jesu one žene koje žele više od seksa", dodao je Jovanovic.

Pacijentice dobiju lidokain injekciju kako bi se umrtvilo područje prije nego se stavi kolagen, tako da je procedura bezbolna. Ali, uvijek postoji rizik da završi neuspjehom.

Ovaj zahvat košta 1.200 američkih dolara, a efekat traje između četiri i šest mjeseci.