{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova studija pokazala da su žene u socijalizmu imale bolji seks i duplo više orgazama

13.8.2017. u 14:18
1.580
193
Nova studija pokazala da su žene u socijalizmu imale bolji seks i duplo više orgazama
1.580
Nova studija pokazala da su žene u socijalizmu imale bolji seks i duplo više orgazama
Foto: Izlozba.sabh.hr
Kada Amerikanci razmišljaju o komunizmu u Istočnoj Evropi, zamišljaju ograničenja putovanja, sumorne krajolike i ograničene slobode. Iako je većina toga tačno, kolektivni stereotip o komunističkom životu ne govori cijelu priču.
Pojedinci pamte da su istočni blokovi u to doba imali mnogo prava i privilegija, više nego u pojedinim tadašnjim liberalnim demokratijama, uključujući ponegdje i velika državna ulaganja u obrazovanje i obuku, uključenost u radnu snagu, izdašne naknade za porodiljsko odsustvo i djecu.

Međutim, postoji jedna prednost koja nije zadobila neophodnu pažnju, a to je da su žene za vrijeme komunizma uživale u više seksualnog zadovoljstva, piše New York Times.

Uporedno sociološko istraživanje istočnog i zapadnog dijela Njemačke, provedeno nakon ponovnog ujedinjenja 1990. godine, otkrilo je da su žene u Istočnoj Njemačkoj imale dvostruko više orgazma nego žene zapadne Evrope.

Istraživači su se oduševili ovom disparitetom u prijavljenom seksualnom zadovoljstvu, posebno zbog toga što su žene iz Istočne Njemačke patile od ozloglašenog dvostrukog tereta - formalnog zaposlenja i kućnog rada.

Nasuprot tome, poslijeratne žene zapadne Njemačke su ostale u kući i uživale su u svim uređajima koji štede na radu, a koji su proizašli od bučne kapitalističke ekonomije.

No, imale su manje seksa nego žene koje nisu imale tako lagodan život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko biste platili povratnu kartu za Trebevićku žičaru?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: