{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niski, ćelavi i mišićavi: Žene privlače muškarci koji fizički izgledaju jače

13.12.2017. u 08:33
290
239
Niski, ćelavi i mišićavi: Žene privlače muškarci koji fizički izgledaju jače
290
Niski, ćelavi i mišićavi: Žene privlače muškarci koji fizički izgledaju jače
Studija istraživača s Univerziteta Griffith u Queenslandu je pokazala da žene seksualno privlače muškarci koji izgledaju jače.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon ispitivanja 150 žena, istraživači su na osnovu tri stvari mogli zaključiti koliko je muškarac privlačan – koliko izgleda fizički jak, koliko je visok i koliko je mršav.

Istraživači su ženama pokazali fotografije muškaraca, nakon čega su žene na osnovu fizičke snage ocjenjivale njihovu atraktivnost. Iako su neke od njih preferirale "feminizirano" lice, skoro sve su dale prednost onima koje su smatrale fizički jačim te su tako muškarci koji su izgledali najsnažnije okarakterisani najatraktivnijim.

Osim toga, 80 posto ukupne tjelesne privlačnosti činila je visina. Autori studije su zaključili da žene biraju muškarce na osnovu predznaka njegove sposobnosti za borbu.

S druge strane, nedavna studija koju je proveo Match.com pokazala je da su žene najviše privlačili niski muškarci, dok su istraživači s univerziteta u Pennsylvaniji otkrili da se ćelavi muškarci smatraju atraktivnijim od onih koji imaju kosu.

Dakle, dobitna kombinacija bi mogla biti ako ste niski, ćelavi i mišićavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: