Lik iz "Prijatelja"
15

Nikada nemojte flertovati kao on: Najveće provale Chandlera Binga

DP
Teško je reći tko je od najpopularnijih prijatelja na svijetu zaista najbolji, ali kada je riječ o nespretnosti, sarkazmu i lošem udvaranju, malo tko može parirati ovom liku.

Chandler Bing još uvijek je jedna od glavnih televizijskih zvijezda, iako je snimanje serije Prijatelji završeno još 2004. godine, piše Screen Rant. Vrijeme uopće nije utjecalo na njegove nezaboravne provale, šale i nespretnost jer ga ljudi i danas smatraju jednim od glavnih "začina" ove serije.

Mnogi obožavatelji tada su se poistovjetili s Chandlerom, a to se još uvijek nije promijenilo. On je izvor mnogih urnebesnih priča u seriji, počevši od njegove nespretnosti, sarkazma, pa sve do nesposobnosti za flert. Evo nekih od njegovih najsmješnijih fora koje nikako ne biste trebali izgovoriti pri flertu.

"Poljubio sam više od četiri žene."

U nezaboravnoj šestoj epizodi druge sezone serije, koja je nosila naziv The One That Could Have Been, gledatelji su imali priliku vidjeti kako bi izgledao život popularnih prijatelja da su se neke stvari odigrale drugačije. Recimo - da Rachel nije pobjegla s vjenčanja s Barryjem, da Monica nije izgubila kilograme, a da je Ross ostao u braku s Carol.

U ovoj epizodi Monica i Chandler se ne zabavljaju, ali izgleda kao da se očituju tajni osjećaji jedno prema drugom. Ova epizoda prikazivana je u dva dijela, a Chandler s Monicom flertuje izgovarajući poznatu rečenicu: "Poljubio sam više od četiri žene."

"Žvaka bi bila savršenstvo."

U legendarnoj epizodi prve sezone koja je nosila naziv The One With The Blackout, Chandler se nađe zarobljen u predvorju banke s modelom Victoria's Secreta Jill Goodacre. Ova je epizoda nezaboravna i presmiješna iz više razloga, ali je svakako najzapaženiji dio ova Chandlerova teška situacija.

On proživljava što je zarobljen s prelijepom ženom na način na koji samo on to može, bivajući nespretan i šutljiv većinu vremena.

Kada odbije žvaku koju mu je Jill Goodacre ponudila, on odmah požali zbog toga i kaže: "Žvaka bi bila savršenstvo."

"Beznadan sam i nespretan i očajnički mi je potrebna ljubav!"

U trećoj sezoni Chandler se nespretno upušta u vezu s Janice i ubrzo se počinje bojati kada stvar postane ozbiljna jer se cijelog života boji vezanja. Nakon što ga Joey ohrabri da se suoči sa svojim strahovima, Chandler odlazi u drugu krajnost i pita Janice da počne živjeti s njim. Ipak, sada se ona preplašila obaveza.

Ovo njega dovodi do bijesa, što dovodi do toga da izgleda smiješno. Iako je smiješna, ova epizoda govori o tome koliko su zaista duboka njegova uvjerenja o vezama.  U posljednjem pokušaju da uvjeri Janice da počne živjeti s njim, on kaže: "Beznadan sam, nespretan i očajnički mi je potrebna ljubav."

"Pozdrav… Ok, sljedeća riječ."

U prvoj sezoni, u epizodi The One With The Butt, prijatelji sudjeluju u izvođenju mjuzikla Frojd! u kojemu Joey igra glavnu ulogu. Predstava je očito grozna, ali Chandler sebe smatra sretnikom jer je na predstavi upoznao prelijepu ženu, Auroru.

On joj neodlučno prilazi i u pokušaju započinje razgovor: "Pozdrav… Ok, sljedeća riječ. Chandler je moje ime."

"Poznaješ li me ili si baš dobra u ovoj igri?"

U drugoj sezoni emitirana je epizoda u dva dijela The One After The Super Bowl jer su epizode zaista bile emitirane odmah nakon emisije o Super Bowlu. Epizode se uglavnom tiču Rossa i Marcela, njegovog ljubimca majmuna, ali također ima i nešto Chandlerove nespretnosti koja je obilježila epizodu.

Ross saznaje da je Marcel u New Yorku i da snima film, tako da cijela ekipa ide na set kako bi ga vidjela. Tamo Chandler susreće svoju prijateljicu iz škole, Susie Moss.

Iako ćemo kasnije saznati da ona ima neke sasvim drugačije motive, Susie počinje flertovati s Chandlerom, a njegov prvi odgovor je: "Poznaješ li me ili si samo jako dobra u ovoj igri?"

"Progutajmo svoje osjećaje, čak i ako to znači da ćemo zauvijek biti nesretni."

Joey kreće u vezu s Kathy početkom četvrte sezone, a Chandler počinje gajiti osjećaje prema njoj. On je to pokušavao sakriti tijekom nekoliko epizoda, ali, naravno, sve se završava spektakularno.

U sedmoj epizodi, The One Where Chandler Crosses The Line, Chandler i Kathy se zbližavaju, što uzrokuje da Chandler odmah požali zbog svojih akcija.

On odbija Kathy govoreći joj: "Progutajmo svoje osjećaje zauvijek, čak i ako to znači da ćemo ostati nesretni zauvijek."

"Bilo je savršeno. Nazvat ću te. Trebalo bismo ovo ponoviti nekad!"

U epizodi treće sezone, The One With The Dollhouse, Chandler dovodi sebe u neobičnu situaciju, kada otkrije da Rachelina šefica Joanna gaji neke osjećaje prema njemu. On prvo pristaje otići s njom na spoj, ali ubrzo odustaje.

Naravno, umjesto da se suoči s Joannom, Chandler se odlučuje jednostavno i tiho izvući iz situacije. Rachel inzistira na tome da on treba reći Joanni da se više ne želi viđati s njom, što on i radi, ali odmah se ispravlja i kaže joj: "Bilo je savršeno. Nazvat ću te. Trebali bismo ovo ponoviti nekad!"

"To na galskom znači: Vaša je puretina gotova."

Kada se Chandler nađe na licu mjesta, on obično reagira tako što kaže nešto besmisleno i, obično, vrlo šaljivo. U istoj epizodi u kojoj se sastaje, zabavlja i rastaje s Joannom, on izjavljuje jednu urnebesnu rečenicu.

Rachel ga predstavlja Joanni, na što Joanna kaže: "Bing, to je savršeno prezime."

Chandler joj na to odgovori: "Hvala, to na galskom znači: Vaša je puretina gotova."

"E-hej!"

Možda jedna od najnezaboravnijih Chandlerovih izjava, nastala je kada je upoznao Kathy i počeo flertovati s njom, ne znajući da je ona s Joeyjem.

On nju pita kako se zove, a kada mu ona odgovori, Chandler pita: "Kathy s K ili s C?"

Ona odgovori da je s K, na što on uzvikne: "E-hej!"

"Hvala, sam je njegujem"

Još jedna savršena replika dogodila se u četvrtoj sezoni, u epizodi The One Where Chandler Crosses The Line. Chandler i Kathy su, nekim čudnim spletom događaja, završili u situaciji u kojoj mu ona šiša kosu.

Kako bi prekinula neugodnu tišinu, Keathy kaže: "Imaš zaista lijepu kosu."

Chandler odgovara: "Hvala, sam je njegujem."