|

Neplanirani seks čini čuda u seksualnom životu

Neplanirani seks čini čuda u seksualnom životu
24
Klix.ba
15.12.2014. u 15:30
131
komentara
24

dijeljenja
Neplanirani seks čini čuda u seksualnom životu
Ako ne želite monotoniju u svojoj vezi, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste je "začinili". Seks je veoma važan segment veze, tako da seksualni život ne treba zapostavljati, nego ga povremeno "osvježavati" novim idejama.
Veoma je lako upasti u rutinu, zbog čega eksperti savjetuju da večeri posvetite sebi i svom partneru. Brak vas ne treba spriječiti da se zabavljate. Budite spontani i počnite raditi stvari koje ste radili kao mladi par.

Mnogi parovi kažu da osjećaju umor čim uđu u spavaću sobu i da samo žele spavati. Zbog toga eksperti preporučuju da mjesto za seks potražite u drugim prostorijama, da istražujete i da budete inovativni.

Fizički kontakt je veoma važan, a mnogi se ne mogu ni sjetiti kada su zagrlili partnera. Kako biste došli u raspoloženje za seks nekada je dovoljno da se prikradete partneru i zagrlite ga. Bliski kontakt će pomoći da odete "korak dalje".

S partnerom pričajte o pozama u seksu koje ste pokušali raditi. Ne morate koristiti "prljave" riječi pri tome, nego se prisjetite ugodnih trenutaka i ponovo ih proživite. Posebni ciljevi vam ne trebaju, samo se opustite i uživajte.

Sjećate li se kada ste iznenadili partnera? To možete učiniti veoma jednostavno. Uđite s partnerom pod tuš kad najmanje očekuje. Možete obući nešto u čemu vas ranije nije vidio. Isplanirajte posebnu noć bez specijalnog razloga.

Razgovarajte o fantazijama, nemojte se stiditi i plašiti svog partnera. Nikad ne znate šta možete zajedno otkriti.

Igrajte razne igre, može i poker u skidanje.

Partneru možete slati i poruke koje će ga iznenaditi i uzbuditi. Dobra ideja je i otići na mjesta gdje ste išli dok ste se zabavljali.

Nemojte se plašiti reći partneru šta biste željeli pokušati. Muškarci vole kada žene preuzmu inicijativu u spavaćoj sobi. Predložite poze koje niste pokušali ranije.

Kupite svom partneru knjigu iz koje će naučiti o novim pozama i čitajte je zajedno.

Ne zaboravite ljubljenje tokom seksa. Često se dogodi da se parovi zanesu toliko da zaborave da ljubljenje donosi intimnost u vezu.
Prijavi grešku


Komentari (131)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...