Zagrijavanje ispod deke
34

Nekoliko trikova pomoću kojih možete poboljšati seks tokom zime

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Lako je da se osjećate seksepilni kada vani sija sunce i kada imate manje odjeće na sebi. Međutim, niske temperature tokom zime mogu utjecati na seksualni život nekih parova.

Zagrijavanje ispod deke je uvijek dobrodošlo, ali nekad je potrebno vrijeme za to.

Postoje određeni seksualni trikovi koje su osmišljeni za vrijeme zimskog perioda. Savjet stručnjaka je da skuhate čaj, uzmite par dokoljenica čarapa i budete spremni da se upustite u najuzbudljiviji seks zimske sezone.

Jednom kada snijeg počne padati, to ne znači da se stvari moraju ohladiti između čaršafa. Zapravo, seks tokom zime pruža brojne zabavne mogućnosti i pogodnosti.

Tokom zime možete nositi par toplih čarapa, dokoljenica, a vaša topla stopala će vam pomoći da lakše dođete do orgazma. Kako? Zapravo postoji naučno objašnjenje za to.

"Naučno je dokazano da kada su ženine noge tople, ona ima bolje šanse za postizanje orgazma", tvrdi doktor Rob Alex.

Skuhajte šolju čaja i ponesite je sa sobom u krevet, savjetuje Alex.

"Vaš partner će misliti da ste spremi da provedete noć u udobnom kauču, međutim, uzmite gutljaj toplog čaja u usta i pružite svom partneru najbolji oralni seks. Topli osjećaj je odličan i za muškarce i žene. Ovo može brzo da vas seksualno zagrije u hladnoj zimskoj noći", kaže Alex.

Umjesto čaja od hibiskusa ili kamilice, izaberite čaj s ukusom peperminta. Ukus peperminta na vašim usnama će ostaviti snažan osjećaj partneru prilikom oralnog seksa.

Jedan od savjeta je i da ostavite otvorene roletne, jer vam to daje osjećaj uzbuđenja, u smislu toga šta će se desiti ako vas neko uhvati u seksu.

"Nivo testosterona može biti niži tokom zime, ali malo sunčeve svjetlosti može pomoći da se ojača libido", kaže doktor Alex.

Također, postoji nekoliko seki poza koje je bolje pokušati tokom zime.

"Lezite jedno do drugog u kašika položaju da smanjite količinu kože izložene vazduhu. Kašika poza nije samo za maženje. I ne zaboravite ruke. Ova poza omogućava da slobodno koristite svoje ruke da se zagrijete", savjetuje doktor Alex.

Toplo ulje djeluje umirujuće na tijelu, stvara prijatne senzacije kada je hladno i miriše nevjerovatno. Pružite svom partneru masažu i vidite gdje će vas to odvesti.