|

Nekoliko stvari o ljubljenju koje možda nista znali

Nekoliko stvari o ljubljenju koje možda nista znali
0
S
Sarajevo-x.com
25.11.2011. u 19:59
36
komentara
0

dijeljenja
Nekoliko stvari o ljubljenju koje možda nista znali
U ljubljenju uživa većina ljudi. Rijetki su oni koji ne vole ovu vrstu intimnosti sa svojim partnerom. Međutim, postoji nekoliko stvari koje niste znali o ljubljenju i zašto toliko volimo da se ljubimo, priču donosi Cosmopolitan.
1. U našim usnama ima 100 puta više nervnih završetaka nego na vrhovima prstiju. Iz tog razloga volimo da se ljubimo, jer nam to budi uspavane nervne završetke i nadražuje naša čula.

2. Ljubljenje ne mora odmah značiti uvertiru u seks, ali bar 40 posto muškaraca se tome nada, prema nanovijem istraživanju. Pogotovo su osjetljivi na duge i vlažne poljupce ili brze i energične koji će ih odmah uzbuditi.

3. Ukoliko želite seks nakon poljupca nije dovoljno angažovati samo usne i jezik. Seksolozi savjetuju da ukoliko želite da ljubljenje bude uvod u vođenje ljubavi primaknete svoje kukove partneru, jer udaljenost ne garantuje intimno osjećanje.

4. Ljubljenje usana vašeg partnera je kranje uzbudljivo, ali mnogo ljudi voli osjetiti poljupce i na drugim dijelovima lica. Puno nervnih završetaka se nalazi na vratu i na usnoj resici, te se slobodno opustite ljubeći svog partnera.

5. Muškarci otvaraju usta i angažuju jezik onda kada bi željeli malo uzbudljiviji poljubac, ali vam na taj način i prenose hormon testosteron koji kod njih počinje da se luči, kao posljedica seksualnog uzbuđenja.

6. Kratica "x" koju dobijamo u tekstualnim porukama ili e-mailovima, posljedica je toga što su u Srednjem vijeku potpisivali ugovore sa znakom "X" i onda ljubili dokument kao dokaz časti i dokaz da će se ugovor ispoštovati. Tako "x" znači poljubac.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...