|

Nekoliko savjeta za rješavanje problema u vezi

Nekoliko savjeta za rješavanje problema u vezi
0
S
Sarajevo-x.com
18.10.2010. u 22:15
7
komentara
0

dijeljenja
Nekoliko savjeta za rješavanje problema u vezi
Zaljubljenost nije karta u jednom pravcu do doživotnog vezanja za određenu osobu. Ljubav treba gajiti, svom bračnom drugu trebate pružati ljubav svaki dan, bez obzira na situaciju, piše "Times of India".
U većini slučajeva, parovi nisu u mogućnosti riješiti nesuglasice zbog toga što dovoljno ne komuniciraju. Uvijek trebate razgovarati sa svojim partnerom, iako znate da bi razgovor mogao rezultirati svađom. Odvojite vrijeme i odaberite mjesto gdje ćete biti sami i gdje ćete moći u miru razgovarati o vašim problemima bez da vas neko prekida.

Tokom razgovora, pa i svađe, nikada nemojte svog partnera nazivati pogrdnim imenima. Nemojte spominjati ni stvari koje su se dogodile u prošlosti. Potrudite se da uvijek budete fokusirani na problem.

Jako je važno da slušate svog bračnog druga pažljivo i da ga ne prekidate kada priča. Obratite pažnju na glas, emocije, riječi i govor tijela. Nemojte pokušavati promijeniti ta osjećanja i ponuditi rješenje, samo pažljivo saslušajte sve što ima reći.

Postoji još jedno zlatno pravilo. Nikada nemojte ići na spavanje dok ste ljuti jedno na drugo. Barem dogovorite "primirje" prije odlaska u krevet. Većina stvari izgleda bolje ujutro.

Svakog dana nečim pokažite koliko volite svog partnera ili partnericu. Simboličan gest će definitivno biti cijenjen i uzvraćen.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...