|

Nekoliko negativnih posljedica koje nastaju zbog nedostatka seksa

Nekoliko negativnih posljedica koje nastaju zbog nedostatka seksa
21
L. K.
28.7.2019. u 13:13
39
komentara
21

dijeljenja
Nekoliko negativnih posljedica koje nastaju zbog nedostatka seksa Ilustracija: Shutterstock
Neredovan seksualni život osim fizičkih može uzrokovati i niz psihičkih komplikacija. Nekoliko istraživanja pokazuju šta se zaista dešava s vašim organizmom onda kada vam seks nije redovna pojava u životu.
Naučnici sa univerziteta na Floridi otkrili su kako ljude nedostatak seksa nerijetko čini depresivnima. Prema rezultatima koji su dobili, osobe koje ne praktikuju seks duže vrijeme postaju manje raspoloženi, što se nakon određenog perioda pretvara u depresiju.

Osim toga, nedostatak aktivnosti u krevetu može vam stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak nerijetko ostavljaju velike posljedice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu manjka hormona koji se inače luči tokom seksa, a koji veoma dobro djeluje na čovjekovu psihu i zdravlje.

Osjećati ćete se anksiozno ili istresirano, jer seks inače pomaže u oslobađanju organizma od ove dvije emocije, prenosi Prevention. Veoma je moguće da će vam nedostatak ove aktivnosti narušiti kvalitet sna jer vam u organizmu manjka hormona koji se inače otpuštaju tokom i nakon seksa, a koji djeluju umirujuće na organizam.

Naravno, važno je naglasiti da će se vaše samopouzdanje donekle urušiti. Psiholozi tvrde kako ljudi vole seks jer se radi te aktivnosti osjećaju mnogo bolje i zadovoljnije. Također, tvrde kako osobe koje redovno praktikuju ovu aktivnost imaju bolje pamćenje i lakše se sjećaju detalja.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju kako je redovan seks izravno povezan sa zdravljem srca, jer potpomaže lučenju hormona koji su dobri za bolje raspoloženje i zdravlje čovjeka.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...