Loša ideja
2.8k

Ne šaljite poruke bivšim ljubavima: Samoizolacija nije vrijeme za obnavljanje veza

DP
Tokom ove pandemije, slanje poruke bivšim partnerima dok sami sjedite kod kuće može izgledati kao dobra ideja, ali sada nije vrijeme za to.

Usred pandemije ste i već neko vrijeme sjedite kod kuće. Ne idete nigdje, radite iz svoje sobe, a uobičajeni društveni događaji su ili otkazani ili bi trebali biti.

Šta bi moglo biti bolje nego gledati romantične komedije i... možda poslati poruku nekom bivšem? Sudeći po screenshotovima na Instagramu, Facebooku, Tinderu i memeovima koji kruže društvenim mrežama, izgleda da se mnogi od nas pokušavaju povezati, povezati, povezati... Primatelji takvih poruka od bivših objavljuju ih na mrežama, a brzim pregledom mobitela naletjet ćete na bezbroj šala na račun karantina, piše Guardian.

Nažalost, čini se da čak i usred globalne pandemije, još uvijek postoje pretjerani emotivci i sve druge najgore verzije vaših bivših partnera.

Istina je ovo: "Vidjeh ovo i pomislih na tebe" nema veze s tim što osjećaju, nego s tim koliko im je dosadno. On ili ona su ekvivalent osobe koju srećete na zabavama, koja ima partnera, ali ipak želi očijukati samo da vidi ide li mu još uvijek.

Iako je usred krize lako postati sentimentalan, ovo nije ni vrijeme za to. Trenutno ljudima nije dopušteno dodirivati svoja lica, pa se maženje nikako ne preporučuje.

Iako bilo kojoj osobi koja pandemiju posmatra kao kartu za izlazak iz zatvora ne treba vjerovati, ovo je posebno loša vrsta osoba. To su oni koji u frci prave zalihe, samo umjesto toaletnog papira, vaš bivši se sprema osigurati nešto "sa strane". To je vjerovatno 15. verzija istog teksta "Izolirajmo se zajedno" koju su poslali ovih dana. Razmišljaju o plijenu i drže ga u karantinu.

Ako vaš bivši partner želi stupiti u kontakt s vama samo kad misli da je kraj svijeta, s njim vjerovatno ne trebate ništa imati. Dakle, kad vam pošalje poruku sljedeći put, pošaljite mu link s ovim člankom i napišite: "Vidjeh ovo i pomislih na tebe :)".