Ljubav i veze
0

Navike koje žene mrze

Sarajevo-x.com
Kada su u pitanju ljubavne veze, mnogi muškarci se vrlo često nađu na opasnom terenu, jer se drže starih loših navika za koje možda nisu ni svjesni da su destruktivne. Iako su sve žene različite, postoje određene stvari koje svakoj ženi "daju do znanja" da nije na prvom mjestu u životu voljene osobe, bilo da muškarac zaista tako misli ili ne. Zato, muškarci pažljivo pročitajte listu navika koje žene mrze koju je objavio AskMen.com.

Kasnite

Ako stalno kasnite na dogovoreni sastanak sa svojom dragom budite sigurni da je to naprosto izluđuje. Ovo je sigurno navika koju sve žene ovog svijeta mrze. Osim u vanrednim situacijama, kašnjenje ukazuje na nedostatak posvećenosti planovima koje ste napravili sa drugom osobom. Također vašoj djevojci ili supruzi ukazuje na nedostatak poštovanja i razumijevanja.

Ako ste zaista jedan od onih muškaraca koji uvijek kasne, budite sigurni da vaša dama nije jedina osoba na koju direktno utječe vaše loše ponašanje. Ukoliko se ne potrudite i ne eliminirate ovu groznu naviku iz vlastitog života, rizikujete čak i vlastito radno mjesto ili odnose sa prijateljima i porodicom. Prekinite tradiciju kašnjenja i započnite unaprijed planirate svaki dan, kako biste na dogovorene sastanke stizali na vrijeme.

Zaboravni ste

Možda mislite da je izgovor "Zaboravio sam." potpuno opravdan u svim životnim situacijama, ali shvatite već jednom da se ona ne slaže sa tim, te da mrzi kada zaboravljate važne stvari i datume. Zaboravljivost se može oprostiti u bezazlenim situacijama, kada krajnji ishod nije ključan. Ipak, ako to preraste u naviku, vaša djevojka/supruga i ostale osobe oko vas bi mogle potpuno dići ruke od vas.

Muškarci su obično dobri u pamćenju stvari koje su im važne, ali kada je riječ o uslugama ili datumima koji im ne znače puno, nimalo se ne trude zapamtiti ih. Zato bi i vaša djevojka ili supruga mogla pomisliti da vam njen rođendan, dogovorena večera ili dato obećanje nisu nimalo važni, jer ste ih potpuno zaboravili. Ako tako nastavite, možete početi tražiti novu djevojku ili suprugu, jer ona to sigurno neće dugo trpjeti.

Prešućujete određene stvari

Tajnovitost vas može spasiti u nekim situacijama, ali gotovo je sigurno da će vam prouzrokovati nevolje. Ubijeđeni ste da, ako joj ne priznate preljubu ili neku drugu vrstu prevare, vaša voljena to nikada neće saznati i svi će biti sretni. Vrijeme je da shvatite da ste u teškoj zabludi. Naime, ukoliko istinu i dalje budete skrivali u sebi, ona će sasvim sigurno nekada kasnije saznati šta ste tačno uradili i više vam nikada neće moći vjerovati.

Dakle, ako ste nešto zabrljali, priznajte joj odmah. Ako postoji neki dio vaše prošlosti ili sadašnjosti koji joj želite zauvijek prešutjeti, stisnite zube i sve joj otvoreno kažite. Prešućivanje "sitnih" detalja vrlo brzo može postati velika stvar, ukoliko ne skupite hrabrosti i sve iskreno priznate.

Ne trudite se dovoljno

Kada su u pitanju rođendani, praznici, pa čak i proslava 50 godina braka njene bake i djeda, nikada ne smijete pokazati svoju ravnodušnost i nezainteresiranost, jer to žene strašno mrze. Ukoliko ne posvetite dovoljno pažnje vlastitom izboru odjeće i pojavite se bez poklona znači da ste apsolutno nezainteresirani za dešavanja oko sebe. Vaša prisutnost nije važna, već je važan vaš stav prema dešavanjima do kojih je vašoj voljenoj jako stalo.

Zato se i na Valentinovo nemojte stalno žaliti kako taj praznik nije važan. Vaša voljena zna da sudbina svijeta ne zavisi od vašeg romantičnog izlaska, ali ako je njoj to veoma važno, onda nemojte biti sebični i priredite joj najromantičniji izlazak ikada.

Kompromisi su ključ dobrog odnosa ljubavnog para. Sigurno je i vaša draga barem jednom sjedila pored vas i "pratila“ neku sportsku utakmicu, iako joj to nije nimalo zanimljivo. Pokušajte se sjetiti svih situacija kada je ona činila stvari do kojih je samo vama stalo, te uzvratite uslugom.

Buljite u druge žene

Žene nisu glupe, već su svjesne da njihovi muškarci stalno očima gutaju druge žene. Ona zna da ste primijetili konobaricu i djevojku za susjednim stolom. Ali ono što ona ne želi jeste da pravite scene zbog drugih žena i tako je osramotite ili joj u potpunosti uništite samopouzdanje. Vaša draga "ne želi" primijetiti da buljite u nekog drugog.

Ako se previše opustite i dobacite neki neprikladan komentar osobi koja prolazi pored vas i vaše drage ili ako ne slušate šta vam vaša djevojka /supruga govori, jer ste previše zauzeti buljenjem u atribute druge žene, onda ne odajete dovoljno poštovanja i priznanja voljenoj osobi, i ona to zna.

Žene se uvijek upoređuju sa drugim ženama, pa ako pohvalite guzu druge žene, vaša pratilja će pretpostaviti da vam se više sviđa nego njena guza. Svaki vaš novi komentar učinit će da se osjeća sve manje poželjnom, sve dok jednog dana ne odluči izbrisati vas iz vlastitog života.