Ljubav i veze
0

Naučite doživjeti vaginalni orgazam

Sarajevo-x.com
Frustracije u krevetu veliki su neprijatelj zdrave veze, a ukoliko samo muškarac doživljava orgazme, za ženu to može biti vrlo stresno. Nekada nije problem u načinu na koji to radite već u načinu na koji (ne)uživate pa vam sljedeći savjeti mogu biti od pomoći ukoliko želite napokon doživjeti i vaginalni orgazam.

1. Budite dovoljno vlažne

Kada žena kaže da ne uživa u penetraciji onda to znači da se nije dovoljno ovlažila te da je seks započeo prerano. Svi već znamo da "vlaženje" kod žene nije mehanički proces već rezultat njene opuštenosti i uzbuđenosti koji mogu varirati. Ukoliko vas vaš partner nije dovoljno uzbudio, recite mu šta želite ili jednostavno pokušajte kasnije kada budete više raspoložene. Važno je da vagina bude dovoljno vlažna.

2. Osjećajte se dobro

Ukoliko ste bliski s partnerom, to će odigrati veliku ulogu i u vašem opuštanju. Ukoliko imate probleme u komunikaciji, vjerovatno ćete, sklono ženskoj prirodi, razmišljati od drugim stvarima (problemima) i nećete se moći opustiti dovoljno da biste uživale.

3. Pronađite pravi ugao

Ako se držite samo jedne poze u seksu, šanse da ćete doživjeti vaginalni orgazam ravne su nuli. Svaka žena ima drugačije osjetljivo genitalno područje i mora saznati šta voli kako bi to prenijela svom partneru. Zato eksperimenitišite - probajte sve poze i pronađite onu koja vam najviše nadražuje G tačku. Dakle, nije važno da vaše poze izgledaju kao iz knjiga ili porno filmova već da muškarac penisom iz pravog ugla nadražuje G tačku.

4. Fokusirajte se na osjećaj

Iskustvo vaginalnog zadovoljstva nije samo u tome da osjetite kako se "dole nešto dešava". Recite svom partneru da ne drži samo "jedan tempo" dok ulazi u vas. Zatražite da vas izaziva jačinom i brzinom odnosa. Time ćete se više uzbuditi. Orgazam jeste važan, ali ga nećete doživjeti ako ne uživate u procesu koji mu prethodi.

5. Sinhronizirajte tijelo s partnerovim

Vi ste ta koja najbolje zna kada i kojom brzinom želi penetraciju stoga svojim tijelom uskladite partnerovo tokom seksualnog odnosa. Pronađite ritam koji vam odgovara i onda se krećite. Ako želite orgazam, morate biti aktivne. Vi ste ujedno i primalac i davalac ako znate uživati u seksu.