Families Commission
0

Najljubomornije žene na svijetu dolaze iz...

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kad su u pitanju osobe nježnijeg spola koje "pozelene" ako se njihovim partnerima na bilo koji način približe druge dame, utvrđeno je da su pripadnice nekih nacija sklonije posesivnosti i ljubomori od drugih. Ipak, jedna nacija u tome vidno prednjači.

Žene sa Novog Zelanda prevazišle su u ovoj "disciplini" čak i Kanađanke i Britanke. Istraživanje nacionalnog vladinog tijela Families Commission pokazalo je da one najviše negoduju kad njihov muškarac razgovara sa drugom ženom. Devet od deset ispitanica požalilo se kako imaju isti problem sa svojim partnerima.

Novozelanđanke partnerima češće brane da viđaju svoje prijatelje i rodbinu, upravo zbog prevelike želje da ih kontrolišu ili straha da im se neko ne nađe na putu, stoji u izvještaju.

Prema AAP-u, žene iz ovog dijela svijeta posesivnije su od onih koje dolaze iz Kanade i Velike Britanije, gdje se više žena osjeća kao da su muškarci ti koji ih kontrolišu.

Kontroverzni rezultati pokrenuli su vatrenu debatu na Novom Zelandu, gdje su novine objavile naslove poput "Žene utjeruju strah u kosti svojih partnera".

Studija Univerziteta Oxford ranije je pokazala da su Novozelanđani "najviše lijeni muškarci na svijetu".

"U takvoj klimi nije ni čudo da žene moraju više raditi kako bi posjedovale ono što žele i što je dobro za njih", smatra ekspert za veze Janice Davies.