Usavršite svoje umijeće
0

Najčešće muške greške u seksu

Sarajevo-x.com
Muškarci, ako mislite da o seksu znate sve što trebate znati, varate se! Seksualna encikopledija koju nosite u glavi mogla bi biti puna grešaka i propusta o ženskoj seksualnosti koje mogu voditi greškama u samom seksualnom činu.

Jedan od razloga zbog kojeg muškarci pogrešno percipiraju svoje seksualno umijeće je zato što imaju naviku da primjenjuju neke poteze koje su vidjeli u filmovima.

Međutim, realni život je daleko od filmskog. Iskustvo može pomoći, ali većina žena se stidi otvoreno reći šta im se sviđa.

Donosimo vam najčešće greške koje muškarci prave u seksu.

Znate šta ona želi

Muškarci često pretpostavljaju šta žena želi na osnovu prijašnjeg iskustva, ali nisu sve žene iste.

Kako muškarci seksualno sazrijevaju tako i usvajaju seksualni repertoar za koji pogrešno misle da je jednako dobar za svaku ženu.

Imate sve što ženi treba

Neke žene ne mogu doživjeti orgazam sa manje od 3000 vibracija u minuti. Nijedan ljudski jezik ili prsti ne može to proizvesti.

Ako jedini način da žena dođe do orgazma uključuje vibrator, to ne znači da s njom nešto nije u redu. Vibrator posmatrajte kao pomoćnika, a ne zamjenika.

I kod žena i kod muškaraca seks uzrokuje isti osjećaj

Penetracija je izuzetno dobar osjećaj za većinu muškaraca, i oni ne mogu da zamisle da žena nema isti osjećaj. Ovo ne može biti dalje od istine.

Unutrašnjost vagine je manje osjetljiva od spoljnih dijelova kod većine žena. Također, duboka penetracija često nije isto ugodan osjećaj za žene. Ako je penis predugačak, žena ima osjećaj da je udarate u stomak i ima osjećaj mučnine.

Mislite da dobro poznajete žensku anatomiju

Većina muškaraca zna uglavnom šta je klitoris i gdje da ga pronađe. Ali to nikako ne znači da oni zaista razumiju kako on funkcioniše.

Više od 30 godina se zna koliko je klitoris važan za doživljavanje orgazma. Ali, vjerovanje da žene moraju biti u stanju da dožive orgazam kroz vaginalnu penetraciju uporno istrajava. Većini žena potrebna je i stimulacija klitorisa da bi doživjele vrhunac.

Muškarci često ne znaju kako da ga dodiruju i koliko je osjetljiv. Dodir koji jako uzbuđuje jednu ženu, drugoj neće biti ništa posebno, ili čak može biti bolan. Neki više vole indirektne stimulacije. A kako možete saznati kako ona želi da je dodirujete? Pitajte je.

Vlažno=seksualno uzbuđeno

Muškarci se nekad zabrinu ako žena nije dovoljno vlažna da lako penetriraju, ali to apsolutni nije razlog za zabrinutost jer vlažnost i seksualno uzbuđenje ne idu obavezno jedno s drugim.

Neke žene imaju tendenciju da budu vlažnije od drugih, a i prirodno vlaženje kod žena može da se mijenja iz dana u dan. Vlaženje zavisi od faze menstrualnog ciklusa, a na njega utječu stres i uzimanje nekih lijekova.

Šutnja je zlato

Mnogo muškaraca misli da bi u toku seksa trebali biti tihi, ali dok se vaš glas ne čuje, partnerica mora nagađati šta vam prija, a šta ne. Žena koja želi ugoditi će cijeniti određena uputstva.