Nekoliko koraka
3

Na koji način muškarci trebaju govoriti "prljave stvari" tokom seksa

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Svaka žena je bar jednom u svom životu doživjela neugodnost tokom "prljavih stvari" koje su im tokom seksa izgovarali njihovi partneri. Da, žene vole "prljave razgovore" ali muškarci bi prosto trebali paziti na stvari koje izgovaraju.

Kolumnistica Men's Healtha Maria del Russo opisla je svoje loše iskustvo s ovom vrstom egzibicije u krevetu.

"S Willom sam se viđala nekoliko mjeseci i imali smo seks. U jednom momentu na uho mi je šapnuo: 'Sviđa ti se, zar ne, ti prljava mala dro*o?'. I prije sam u krevetu imala slične igrice, ali izraz drolja me je potpuno ohladio i rekla sam mu da prestane", napisala je Maria del Russo i dodala kako joj se Will izvinio zbog toga i da više nikada tu riječ nije upotrijebio u njenom prisustvu.

Maria je kazala i kako ona zapravo voli "prljave razgovore" u toku seksa, ali da ju je ova riječ postidjela.

"Neke žene zapravo preziru riječi poput drolja i kurva tokom seksa, a ja sam jedna od njih", nastavila je Del Russo.

Međutim, ona nije jedina. Men's Health ispitalo je 57 žena u dvadesetim i tridesetim godinama o tome šta vole da čuju tokom seksa, a šta ne.

Dok je 92 posto žena reklo da uživa u prljavim razgovorima tokom seksa, 22 posto žena koje su anketirali rekle su da imaju negativan pogled na ovakve vrste razgovora u krevetu.

Ovo će vjerovatno zbuniti muškarce jer kako uopće mogu znati koja je granica i kako će znati koji su razgovori uredu, a koji nisu.

No budete li pratili ove smjernice govorit ćete joj prljavo kao pravi džentlmen.

Prije nego počnete 'prljave priče', razgovarajte s partnericom

"Baš kao i sve ostalo što se odnosi na seks i prljavi razgovor razlikuje se od osobe do osobe. Zato je razgovor neophodan, jer ćete tako saznati i šta vaša partnerica voli", savjetuje seksualna terapeutkinja Amie Harwick.

Seksologinja Megan Stubbs savjetuje da razgovor počnete pitanjem poput: "Hej, čitao sam da neke žene ne vole prljave razgovore tokom seksa. Je li to istina?“, na ovaj način možete započeti razgovor i saznati neophodne informacije.

Počnite seksi porukama

Pametni telefoni pravi su blagoslov iz više razloga, a glavni među njima jeste što je pomoću njih mnogo lakše govoriti prljave stvari. Ako ste imali ovakve seksi razgovore s partnericom, neće biti problem da joj ih kažete i uživo.

Počnite polako i pratite je

Nakon što oboje ustanovite da volite seksi razgovore i počnete voditi ljubav, to je pravi trenutak da testirate svoje umijeće.

Dakle počnite nekim laganijim frazama poput: "Osjećam se tako dobro", "Ne mogu čekati da te vidim golu", "Osjećam se tako dobro kada svoje noge staviš preko mojih ramena".

Obratite pažnju na partnericin feedback tj. da li vam počinje govoriti seksi stvari i pazite na njene neverbalne znakove.

"Pozitivan znak je ubrzano disanje i ako se vaša partnerica naslanja na vas. Ako je vaša partnerica napeta i izgleda prestrašeno ne bi bilo loše da se zaustavite i pitate je šta ona voli da joj govorite", kaže Stubbs.

Pazite na ton, on je veoma bitan

Neke žene su kazale da im je ton i način na koji im partner govori prljave stvari veoma bitan. Tako da ukoliko vam je ton grub ili ljut umjesto nježan i topao to se vašoj partnerici neće dopasti.

Nježnost kod žena uvijek prolazi, pa i ako kažete nešto što je previše izvinite joj se i pitajte je da li je to za nju previše. Recite joj da je toliko seksi da ste se previše zanijeli. Sigurno vam neće zamjeriti.

Nikada joj nemojte govoriti šta da radi

Ako ste već razgovarali o tome šta vaša partnerica voli u krevetu, nema nikakvog razloga da glumite šefa i govorite joj šta da radi. To joj može stvoriti pritisak i osjećaj kao da je prisiljavate da radi stvari koje ne želi, a to uopće nije seksi.

Nikada joj ne govorite kučo, droo i ku*vo

Žene kažu i da postoji linija između prljavog razgovora i uvredljivog/ponižavajućeg razgovora. Riječi poput kuva, droa i kuč*a su degradirajuće i ponižavajuće i većini žena mogu biti u potpunosti odvratne.

Također izraz "dođi tatici" većini žena je u potpunositi neprihvatljiv jer ne vole spominjati članove porodice tokom seksa.

Buka u toku seksa

Spavaća soba nije čitaonica, slobodno napravite malo buke. Ukoliko govorite seksi stvari pa vam na trenutak pobjegne misao, slobodno zastenjite i recite: "Da, ovo je tako dobro!"

Ispitane žene kazale su da nema ništa iritantnije od muškarca koji je tih tokom seksa.

OK je da se smijete

Vrući razgovor nekad neće teći onako kako ste zamišljali. Ponekad možete reći neku potpunu glupost. Kada shvatite da ste zeznuli stvar počnite se smijati. Ključ za dobar seksualni život je da u potpunosti budete otvoreni prema svojoj partnerici jer seks ponekad može biti glupav, zabavan i smiješan istovremeno.

Nakon seksa obavezno pitajte partnericu da li joj se vaš prljavi govor svidio i šta joj se nije svidjelo. I ne zaboravite da držite jezik za zubima, jer sve što se desi u spavaćoj sobi treba tamo i da ostane. Ne morate baš sve ispričati prijateljima.