{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muške osobine koje najviše odbijaju žene

Klix.ba
9.11.2015. u 20:35
15
31
Muške osobine koje najviše odbijaju žene
15
Muške osobine koje najviše odbijaju žene
Foto: Ilustracija
Nova akademska studija koju je proveo žurnal Personality and Social Psychology Bulletin analizirala je muške osobine koje najviše nerviraju i odbijaju žene.
U istraživanju je sudjelovala 5.541 ženska osoba, a nijedna od njih u tom periodu nije bila u vezi. Za zadatak su ispitanice imale priliku da analiziraju listu sa 17 negativnih osobina kod muškaraca, te navedu koje im najviše smetaju u vezama i mogu utjecati čak i na prekid veze.

Osobina koja se nalazila na vrhu bila je neurednost i zapuštenost kad je u pitanju fizički izgled, na drugom mjestu je bila lijenost, na trećem zahtjevnost u smislu pretjerane vezanosti, nakon čega su uslijedili: loš smisao za humor, loš seks, nedostatak povjerenja, te previše vremena provedenog na igranje videoigara.

Ove su se osobine uglavnom odnosile na duže veze, dok je, kad su u pitanju kraće veze, ženama uglavnom smetala loša higijena.

"U suštini, kad su kraće veze i izlasci u pitanju, ljudima je uglavnom bitno samo da osoba drži do higijene i redovno pere zube", kaže Gregory Webster, profesor socijalne psihologije sa univerziteta u Floridi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: