{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarcima privlačnije žene u crvenom

S
26.2.2012. u 15:07
0
15
Muškarcima privlačnije žene u crvenom
0
Muškarcima privlačnije žene u crvenom
Rezultati naučnog istraživanja pokazali su da su žene obučene u crvenu odjeću seksualno privlačnije muškarcima jer ta boja prenosi "snažne" poruke o mogućoj zainteresovanosti osobe nježnijeg pola.
U istraživanju se navodi da muškarce, u odnosu na ostale boje odjeće, više privlače žene obučene u crveno jer vjeruju da su manje šanse da će ih one odbiti.

Psiholozi u svom istraživanju tvrde da crvena boja nosi suptilnu ali snažnu poruku o mogućoj prijemčivosti žene za ljubavne istupe, što je čini primamljivijom od ostalih.

Britanski "Daily Telegraph" ističe da ovi rezultati možda objašnjavaju zašto žene u crvenim haljinama u modernoj kulturi pružaju tako provokativnu sliku.

Istraživači su otkrili da su muškarcima mnogo atraktivnije fotografije na kojima je žena u crvenoj majici od onih na kojima je ona u zelenom ili bijelom odjevnom predmetu.

Studijom, kojom je obuhvaćeno 96 muškaraca iz SAD i Austrije, takođe je otkriveno da muškarci smatraju da će žene u crvenom pozitivnije reagovati prilikom prilaska.

Istraživanjem koje je objavljeno u "Žurnalu eksperimentalne socijalne psihologije", zatraženo je od tri grupe muškaraca da ocijene privlačnost "srednje atraktivne žene" smeđe kose u tri odvojena eksperimenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: