{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci varaju ako su pod pritiskom da postanu očevi

21.5.2012. u 22:29
4
30
Muškarci varaju ako su pod pritiskom da postanu očevi
4
Muškarci varaju ako su pod pritiskom da postanu očevi
Svaki par koji želi dobiti bebu zna da je pokušaj začeća u savršenom trenutku od presudnog značaja. Međutim, prema najnovijem istraživanju, pritisak pod kojim se muškarci nalaze u trenucima kada je njihova partnerka najplodnija, ima suprotan efekt.
Svaki deseti muškarac prevari svoju suprugu zbog pritiska koji nastaje isplaniranim seksualnim aktivnostima, dok četiri od deset muškaraca tvrde da su zbog toga postali impotentni, prenosi Daily Mail.

U istraživanju, čiji su rezultati pokazali da pokušaji začeća kod muškaraca uzrokuju akutni stres, učestvovalo je više od 400 ispitanika.

Eksperti za trudnoću i plodnost parovima savjetuju da seksualne odnose imaju onda kada žena ovulira. Postoje i veoma osjetljivi uređaji koji tačno u minut mogu predvidjeti kada je žena najplodnija.

Međutim, kako se broj isplaniranih seksualnih odnosa povećavao, tako je rastao i nivo stresa kod ispitanika. Nijedan od muškaraca prije toga nije imao nikakvih seksualnih problema.

Ovo istraživanje je potvrdilo rezultate ranijih studija koje kažu da muškarci pod stresom proizvode manje testosterona, što onda utječe na njihov libido.

Isplanirani seksualni odnosi stvaraju veliki stres kod muškaraca, koji uzrokuje probleme pri erekciji, a u nekim slučajevima i vanbračne afere.

"Jasno je da povećan broj planiranih seksualnih odnosa stvara želju za izbjegavanjem seksa sa partnerkom te tako uzrokuje povećan broj problema u vezi sa erekcijom, kao i vanbračnih afera", kazali su naučnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: