{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muškarci uživaju u predigri više od žena

12.6.2014. u 18:33
6
147
Muškarci uživaju u predigri više od žena
6
Muškarci uživaju u predigri više od žena
Novo istraživanje je pokazalo da muškarci uživaju u predigri više nego žene. Oni bi voljeli da predigra traje duže nego što je slučaj sa željama njihovih partnerica.
Oko 18 posto muškaraca provode u predigri oko 30 minuta, a gotovo trećina bi htjela da predigra traje još duže, piše Daily Star.

Ono što je možda iznenađujuće, desetina ispitanih muškaraca se vrlo rado upušta u predigru koja traje sat vremena i duže.

Ovi podaci se kose sa mitom da muškarci učestvuju u predigri samo da bi udovoljili partnericama i da ih zanima samo seks.

U pomenutom istraživanju je učestvovalo oko 2.000 ljudi, a prema njihovim odgovorima se donio zaključak da žele dužu predigru nego žene. Oko 17 posto ispitanih žena tvrde da prosječno u predigri provedu 25 minuta, a četvrtina njih kažu da je idealno trajanje predigre između 20 i 30 minuta.

Prema podacima istraživanja, muškarci žele i da seks traje duže, a njih trećina žele da to bude između 20 i 30 minuta. Za 16 posto ispitanih žena polovina od tog vremena je savršena.

Na kraju, došlo se i do podatka da je ženama za orgazam potrebno dvostruko manje vremena nego muškarcima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: