Ujutro se ne sjećaju seksa
0

Muškarci sve više pate od seksomnije

Sarajevo-x.com
Čini se apsurdno, ali izgleda da postoji seksomnia. U porastu je broj muškaraca koji imaju sindrom koji ih tjera na seks dok spavaju, najnovije su tvrdnje.

Anita Sayer je jedna od žena koje imaju problem sa supružnicima koji tri puta tokom noći žele voditi ljubav sa njima, a ujutru se ničega ne sjećaju. Anita kaže da joj je u početku prijala tolika pažnja i uzbuđenje, ali da je već sada to jako opterećuje. Kada su se tek vjenčali Anita je mislila da je ovo sasvim normalno ponašanje para koji se tek uselio u zajednički stan.

Kada je razgovarala sa svojim suprugom Danom, Anita mu je pokušala taktično staviti do znanja da je tolika količina noćnih aktivnosti opterećuje i iscrpljuje. Dan nije znao o čemu ona govori i nije se sjećao svojih aktivnosti tokom noći. Čini se da ga ovi nagoni ne bude, ali bude njegova čula i potrebe. Anita tvrdi da se ljudi šale na taj račun, ali da to više nije smiješno.

"Ujutru se probudim i vidim Anitu, po njenom pogledu i izrazu lica znam da sam to opet sinoć uradio. Iskreno, ja se ničega ne sjećam i ne sviđa mi se činjenica da je uznemiravam, ali ja to ne mogu kontrolisati", ispovijeda se nesretni Dan, prenosi Daily Mail.

Anita se najčešće žali na neispavanost i obaveze na poslu koje ne stiže završiti zbog sindroma svoga supruga što je iscrpljuje.

Seksomnia je sindrom koji je identifikovan još 90-ih u kanadskom žurnalu Psihijatrija i svrstan je u istu kategoriju kao i hodanje i pričanje u snu ili škrgutanje zubima.