Veličina je ipak bitna
0

Muškarci su ženama atraktivni onoliko koliko im je velik penis

Klix.ba
Možete reći da je seksistički ili senzacionalistički, ali nova studija tvrdi da su ženama privlačniji muškarci koji imaju veći penis.

Studija, koju je sproveo Univerzitet Ottawa u Kanadi, istražuje kako 105 Australki ocjenjuje koliko ih neki muškarac privlači.

Od žena je zatraženo da pregledaju videosnimke na kojima su fotografije golih muškaraca, čija težina, oblik tijela te dužina penisa variraju, ali lice i kosa nisu prikazani. Žene su ocijenile svakog muškarca ocjenama od 1 do 7 u smislu seksualne privlačnosti.

"Dokazano je da je dužina penisa ipak bitna na određenom nivou i utječe na to kako vas drugi doživljavaju", rekao je Brian Mautz, vođa istraživanja.

No, ovaj tim istraživača nije otkrio koja je to najveća poželjna dužina penisa. Uočeno je da su privlačniji bili oni muškarci koji imaju penis duži od sedam centimetara.

Rezultati, tvrde naučnici, nisu toliko površni kao što se čini. Na osnovu evolucijskih principa postoji mogućnost da žene gledaju veličinu penisa kako bi prosudile koliko je muškarac prikladan za partnera za osnivanje porodice. Istraživači su na osnovu odgovora žena zaključili da je visina također bila bitna u ocjenjivanju privlačnosti muškarca, ali su šira ramena i uži kukovi ipak bili poželjniji od visine i dužine penisa.