Ljubav i veze
0

Muškarci najromantičniji u 53. godini

Sarajevo-x.com
Žudite za malo romantike? Ako vaš muškarac još nije proslavio 53. rođendan, onda ćete se sigurno još načekati da doživite najromantičnije trenutke u svom životu, zaključak je novog istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji.

Istraživanje hotelskog lanca Warner Leisure, u kojem je anketirano 2.000 muškaraca starosne dobi od 18 do 65 godina, otkrio je da većina muškaraca ne pribjegavaju romantici dok ne zagaze u 50-te godine, iako se upuštaju u ljubavne veze od tinejdžerskih dana.

Naime, više od tri četvrtine ispitanika starosne dobi od 51 do 55 godine vjeruju da je najromantičnija gesta svaki dan reći voljenoj osobi "Volim te". Muškarci u 50-im godinama također mnogo više cijene romantiku u vlastitom životu i znaju češće iznenaditi supruge ili partnerice u poređenju s mlađim pripadnicima muške populacije.

Tako je trećina ispitanika nedavno iznenadila voljenu osobu rashlađenim šampanjcem, a više od jedne na četiri osobe pisali su partnerima pjesme.

Gotovo polovina srednjovječnih muškaraca iznenadit će pripadnice nježnijeg spola buketom cvijeća, slatkišima ili parfemom, u poređenju sa jedva 24 posto 25-godišnjih ispitanika. Od ostalih iznenađenja navodili su romantične izlete i dane ugađanja.

"Kada muškarac zagazi u 50 godine, već posjeduje bogato iskustvo i mnogo će mudrije birati načine da ugodi ženi. Kada muškarac proslavi 53. rođendan, bolje će znati šta godi njegovom partneru te će potruditi da učini pravu stvar. U kasnijoj životnoj dobi kod mnogih će djeca napustiti gnijezdo, te se partneri okreću jedni drugima i imaju više vremena da razmaze jedno drugo", objasnio je za britanski Daily Mail Jim Forward iz Warner Leisure Hotelsa.