Ljubav i veze
0

Muškarci duže ostaju seksualno aktivni od žena

FENA
Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci imaju dva puta više izgleda u usporedbi sa ženama da ostanu seksualno aktivni i u poodmaklim godinama.

U studiji objavljenoj u najnovijem broju britanskog medicinskog časopisa British Medical Journal navodi se također da je dobro zdravlje neophodno kako bi se i pod stare dane sačuvala seksualna aktivnost.

Najveća razlika među spolovima javlja se u starosnoj kategoriji od 75 do 85 godina.

Četiri od 10 muškaraca u ovoj kategoriji ostaju seksualno aktivni, dok kod žena samo dvije od 10. Ova razlika se smanjuje ukoliko su osobe u braku ili imaju stalnog partnera.

Među osobama starim između 75 i 85 godina 41,2 posto muškaraca izjavilo je da je zainteresirano za seks, a svega 11 posto žena.

A među onima koji su ostali seksualno aktivni 70,8 posto muškaraca reklo je da je zadovoljno svojim seksualnim životom, dok kod žena taj postotak iznosi 50 posto.

Kada se sve sabere, s navršenih 55 godina života muškarcima je ostalo još oko 15 godina seksualnog života, a ženama oko 10 i po.

U istraživanju se ističe da zdrave osobe imaju dva puta više izgleda od bolesnih zadržati zainteresiranost za seks.

Istraživanje je također otkrilo da muškarci, iako imaju više seksualno aktivnih godina pred sobom, često ih gube zbog narušenog zdravlja, što nije slučaj sa ženama.