Kako ostaviti utisak
21

Muškarci dijele savjete: Šta reći na prvom susretu sa ocem svoje djevojke

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Upoznali ste nekoga. Imali ste sjajan prvi sastanak, drugi još bolji i možete se pohvaliti da ste u odličnoj vezi. Međutim, čak i kada je je najsjajnija, nova veza nosi jedno breme - upoznavanje roditelja.

Kada je riječ o heteroseksualnoj vezi, od posebne važnosti jeste da muškarac ostavi dobar utisak na oca njegove djevojke. Ukoliko vam postavi ono neslavno pitanje: "Koje su tvoje namjere s mojom kćerkom?", onda je bolje da budete spremni odgovoriti.

Mladići su putem Reddita dijelili razne odgovore na ovo pitanje.

"Zaista mi se sviđa i sretan sam s njom", predlaže kao odgovor jedan muškarac, dok drugi dodaje da možete reći: "Želim je učiniti sretnom i čuvati je sigurnom."

Međutim, stvar je u tome što ovo može biti trik pitanje.

"Ne postoji pravi odgovor. U tome je kvaka. On zna da je vaša namjera jednaka namjeri koju je on imao s nečijom tuđom kćerkom. Samo ga pogledajte u oči, razgovarajte otvoreno i recite: 'Gospodine, samo ću uživati u njenom društvu i potruditi se da dolazi na vrijeme kući.'"

Iako se njen tata dobronamjerno ponaša, vrlo moguće je da djeluje pod pretpostavkom da njegova kćerka nema autonomiju te da odluke o seksu i druženju donose muškarci u njenom životu. U tom slučaju, kroz nekoliko odgovora mladići ističu da žele očevima svojih djevojaka dokazati kako su odgojili kćerke s vlastitim samopouzdanjem koje su sposobne upravljati svojim vezama i brinuti se o vlastitim granicama i odlukama.

Međutim, savjetnici za vezu ističu da nije pametno na taj način proturiječiti očevima te da je najpametnije ostati na strani opreza i poštovanja s obzirom da vam ta osoba može postati punac u budućnosti.

Jedan stariji muškarac putem Reddita ističe da je važno zapamtiti kako njeni roditelji već dosta toga znaju o vama, pa ne bi bilo loše prije susreta s njima uskladiti priče s ljepšom polovinom.

Predstavite se na pravi način, nemojte odgovarati na pitanja površno, ali ne i predugo. Ukoliko vas upitaju o planovima za budućnost, nemojte se zanositi pričama kako želite mnogo toga što je neostvarivo. Prigodna odjeća, ali i mali poklon kao znak pažnje sigurno nisu na odmet.