Domaćice "nisu u modi"
0

Muškarci danas žele moćnu i finansijski nezavisnu ženu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dani kada su muškarci tražili vrijednu domaćicu davno su ostali iza nas. Oni danas žele modernu, moćnu ženu koja jasno zna šta želi.

Snažna, samopouzdana, uspješna i moćna žena je idealna partnerica za većinu muškaraca današnjeg doba, pokazalo je nedavno urađeno istraživanje u Velikoj Bitaniji.

Malo broj muškaraca će danas krenuti u potragu za tihom, povučenom i vrijednom domaćicom, jer žele pored sebe da imaju seksi poslovnu ženu. Prema podacima istraživanja, najprivlačnije su im jake i nezavisne žene.

Istraživanje je pokazalo da 66 posto muškaraca traži uspješnu pripadnicu ljepšeg spola, dok taj procenat iznosi do 71 posto među muškarcima u dobi od 30 do 34 godine.

Također, 18 posto pripadnika jačeg spola traži zabavnu partnericu, 14 posto njih žele saputnicu koja se zna zauzeti sama za sebe, dok devet posto muškaraca više cijeni spontanost.

Istraživanje je pokazalo i do da 35 posto muškaraca pored sebe želi moćne djevojke poput Angeline Jolie, Megan Fox i Charlotte Church.

"Zbog teške ekonomske situacije čak i muškarci koji su se plašili snažnih i uspješnih žena počinju tragati za upravo takvim partnericama", kazala je savjetnica za veze Jo Barnett, prenosi Daily Mail.

Ona je dodala da muškarci shvataju da su finansijski nezavisne žene pravi izbor, a uz to samostalne i jake žene su zaista seksi.