Ljubav i veze
223

Muškarce kod žena najviše privlači jedno, a to nisu velike grudi

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Profesor biologije David Bainbridge smatra kako muškarce kod žena najviše privlači mozak, budući da visok intelekt implicira sposobnost da žena bude odgovorna majka. On smatra kako muškarci mnogo više cijene inteligenciju od, primjerice, velikih grudi.

I iako su velike grudi postale simbol ženstvenosti i smatraju se "vrhuncem privlačnosti", muškarci, kada traže dugoročnu partnericu i majku svoje djece, preferiraju inteligenciju, budući da ona ukazuje na to kako će žena biti odgovorna majka, piše Telegraph.

"Veličina grudi muškarcima stvarno nije bitna. Zapravo, velike grudi imaju tendenciju da budu asimetrične, dok muškarce privlači simetrija. Pored toga, velike grudi prije ostare, a muškarci cijene mladost", pojašnjava profesor Bainbridge.

On navodi kako muškarci nisu toliko ludi ni za dugim nogama, kako se smatra, nego radije na ženama vole vidjeti kraće, ali ravne noge, koje su simbol "dobrih gena". Također, muškarci, prema njegovom mišljenju, preferiraju žene sa oblinama, tanjim strukom i većom stražnjicom, tj. oblikom tijela koji kazuje da će žena lakše iznijeti trudnoću.

"Ipak, jedina stvar koju muškarci u konačnici traže je inteligencija. Ona pokazuje da će žena biti u stanju da brine o svojoj djeci i da je odgojena na pravi način", navodi profesor Bainbridge.