{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mnoge muškarce seksualno privlače njihove prijateljice

9.5.2012. u 21:30
601
44
Mnoge muškarce seksualno privlače njihove prijateljice
601
Mnoge muškarce seksualno privlače njihove prijateljice
Da li muškarci i žene mogu biti samo prijatelji? Novo istraživanje pokazuje da mogu, ali i to da muškarce češće seksualno privlače njihove prijateljice, nego obrnuto.
Muškarce češće privlače prijateljice nego što žene privlače prijatelji. Također, muškarci su skloniji precjenjivanju u vezi s tim koliko su njihove prijateljice seksualno zainteresovane za njih. U većini slučajeva seksualna privlačnost između prijatelja se smatra teretom.

''Prijateljstvo je interesantno za istraživanje, jer ne nudi nikakve reproduktivne prednosti.

Smatram da muškarci i žene žele biti prijatelji, žele stvoriti platonske veze. Ali informacije koje sam sakupila pokazuju da seksualna privlačnost može stvoriti probleme'', rekla je April Bleske-Rechek, psihologinja sa Univerziteta u Wisconsinu, za LiveScience.

Bleske-Rechek i njeni saradnici su istraživali kako se heteroseksualne osobe nose sa problemima seksualne privlačnosti u prijateljstvu.

Prema riječima Bleske-Rechek, rezultati istraživanja nisu iznenađujući.

''Muškarci često seksualnu zainteresovanost izvlače iz konteksta'', rekla je Bleske-Rechek.

Dosta muškaraca, koji su u trenutku ispitivanja bili u vezi, je također priznalo da svoje prijateljice smatraju privlačnim i da bi rado s njima imali nešto više od prijateljstva.

Čini se da seksualna privlačnost između prijatelja nestaje sa godinama, jer je broj starijih ljudi uključenih u istraživanje, a koji su rekli da osjećaju privlačnost, bio mnogo manji nego kod mlađih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: