Ljubav i veze
0

Mitovi o predigri

Sarajevo-x.com
Svi znamo da se dobrom predigrom seks pretvara u mnogo intenzivnije i bolje iskustvo, ali neki ljudi imaju pogrešne, stereotipne predstave o tome koliko ona treba trajati i ko je više želi. Kako ne bi bilo zablude, pročitajte koji su mitovi tačni, a koji ne, te kako učiniti da predigra bude fantastična i zanimljiva.

Mit: Ženama je potrebna duga predigra kako bi se ovlažile

Mnogi muškarci sa dobrim seksualnim iskustvima još uvijek vjeruju kako predigra treba biti duga, ako žele da se žena dovoljno ovlaži. Ovo je potpuna neistina. Osim činjenice da različite žene trebaju različite pristupe i trajanje predigre, seksualne želje žene se mogu mijenjati. Dakle, muškarci, upamtite jedno: Nije važno koliko dogu nego koliko kvalitetno. Vrlo je važno i u kojem se dijelu menstrualnog ciklusa žena nalazi te koliko je umorna ili (ne)raspoložena za seks.

Mit: Postoji pregršt erogenih zona o kojima se treba voditi računa tokom predigre

Istina, postoje mnoge erogene zone koje služe kao "dugmad za pogon". Ali to ne znači da, ako ste otkrili jednu od njih, uvijek i samo tu erogenu zonu nadražujete. Istražujte tijela jedni drugih. Nisu samo bradavice osjetljiva mjesta, postoji još bezbroj njih. I naravno, nemojte uvijek imati isti redoslijed i "program" predigre jer će vam vrlo brzo postati dosadno.

Mit: Samo žene trebaju predigru

Još jedna neistina, naročito ako je riječ o starijim muškarcima. Možda u mladosti mušarci nemaju problema s erekcijom ili uzbuđenjem, ali s vremenom i njima će trebati nešto nježnih trenutaka prdigre. Naravno, mnogi muškarci se žele najprije maziti sa svojom partnericom prije nego krenu u sam seksualni čin. Preuzimanje inicijative u predigri može biti vrlo zanimljivo, u slučaju da je seksualni dio veze postao predvidljiv.

Mit: Kada znaš šta uzbuđuje tvog partnera, možeš to ponavljati do mile volje

Ako ponavljate jednu radnju non-stop ne samo da ćete postati dosadni i sebi i partneru već ćete dobiti suprotan efekt. Umjesto da osobu kraj sebe uzbudite, sigurno ćete je odbiti i oneraspoložiti za seks. Predigra nije šablon, mada mnogi parovi tako s njom postupaju. Upitajte voljenu osobu šta želi da joj se radi, razgovarajte o svojim fantazijama - i ostvarujte ih!.