Žene je obožavaju
24

Misionarska poza u seksu se nikada ne odbija i može biti jako zabavna

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako misionarsku pozu ljudi obično doživljavaju kao najdosadniju pozu u seksu istina je posve drugačija. Naime ona može biti jako, jako zabavna. Neki od najboljih seksualnih terapeuta podijelili su savjete kako da misionarski položaj dignete na veći i uzbudljiviji nivo.

Seksologinja Chris Maxwell Rose tvrdi kako ova poza može biti jednako prljava kao i svaka druga poza u seksu.

"Misionarska poza može biti slatka i romantična, ali s druge strane gruba i životinjska. Iskustvo dobrog seksa mnogo više zavisi od vašeg stava nego od vašeg položaja. Zapitajte se želite li mekane, nježne poljupce na vašem vratu ili grube ugrize uz vašu ključnu kost? Želite li romantični kontakt očima ili želite zatvoriti oči i usredotočiti se na dodire? Kad shvatite šta želite tražite to", kaže Rose.

Koristite CAT tehniku

CAT tehnika je tehnika koitalnog usklađivanja i predstavlja varijaciju misionarske poze u kojoj žene lakše doživljavaju orgazme. Dok su u misionarskoj pozi muškarac se treba pomaknuti prema gore nekoliko centimetara tako da baza njegovog polnog organa bude izravno usklađena s klitorisom njegove partnerice. Žena zatim s nogama omotanima oko njegovih bedara treba da priljubi genitalije i tako stvori pritisak i protupritisak.

U jednoj studiji koja je objavljena u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy o ženama koje nisu mogle doživjeti orgazam u toku misionarskog seksa, nakon što su probale CAT izvijestile su da je ova tehnika povećala za 56 posto broj njihovih orgazama.

Dodirujte se

Dok vodite ljubav s partnerom stimulirajte sami klitoris i dodirujte se. Uživajte u kontroli vlastitog užitka i orgazma. Nemojte samo ležati i čekati da partner sve uradi sam. Pronađite pravi ugao, nagnite zdjelicu i pomaknite kičmu. Ukoliko imate problem s pravim uglom uzmite jastuk kao potporu.

Nemojte se plašiti "prljavog" razgovora

Biti dobar u krevetu uključuje i je seksi razgovor i vokaliziranje koliko uživate u seksu. Budući da je naš mozak naš najveći spolni organ, seksi razgovori u krevetu mogu dodatno zagrijati atmosferu u krevetu.

"Ne zaboravite stenjati (ili vrištati!) I šaptati u uho slatke ili prljave misli. Ovo pozitivno utiče na vašeg partnera, koji će dati sve od sebe da vas zadovolji", rekla je Rose.