Saznajte sami
0

Mali znaci koji otkrivaju vrijedi li se boriti za vezu

Sarajevo-x.com
Kada izađete nekoliko puta s osobom koja vam se dopada sigurno razmišljate o tome da li ste ostavili dobar utisak i da li će vas ta osoba ponovo nazvati. Izravno pitati šta misli o vama ponekad i nije najbolja opcija, zbog toga često tragate za malim znacima koji će vam otkriti šta ta osoba osjeća. Upravo ti mali znakovi vam mogu otkriti vrijedi li započeti, ili možda nastaviti romansu, piše India Times.
  • Nedostatak fizičkog kontakta je jedan od najočiglednijih znakova da nešto nije uredu. Ako vaš partner ruke konstatno drži prekrštene na grudima i izbjegava kontakt očima, očigledno je da nije zainteresovan, te nema potrebe da i dalje gubite vrijeme.

  • Muškarci ne vole razgovarati telefonom, no ukoliko mu se dopadate on će vas sigurno pozvati. Isto to vrijedi i za žene. Ukoliko ona, dok je s vama, neprestano razgovara na telefon znači da nije zainteresovana. Također, loš znak je i to ukoliko osoba s kojom se viđate često mijenja planove i odgađa izlaske.

  • Ako se desi da vaš partner "nestane" na nekoliko dana, nešto sigurno nije uredu. Ne postoji izgovor za takvo ponašanje. Danas, u dobu moderne tehnologije, uvijek je moguće nazvati mobitelom, poslati SMS ili e-mail, tako da se takve stvari ne mogu tolerisati u vezi.

  • Ukoliko vas osoba koja vam se dopada zove samo kada joj nešto treba, ne gubite vrijeme već prekinite svaki kontakt. Posve je normalno da trebate pomagati i činiti usluge partneru, ali ne smijete dopuštati da on iskorištava vašu dobrotu.

  • Također, ukoliko s nekom osobom izlazite izvjesno vrijeme, a nikada niste upoznali njene prijatelje očigledno je da vas ne želi upoznati s njima jer ne razmišlja o ozbiljnoj vezi. Porazgovarajte s partnerom o tome i odlučite da li vrijedi nastaviti takvu vezu.