Oprezno sa varanjem
0

Ljubavne afere mogu biti smrtonosne

Sarajevo-x.com
Odavno je poznato da vas tajna ljubavna afera može koštati stalnog partnera i braka. Međutim, rezultati istraživanja italijanskih naučnika otkrivaju da 'šaranje sa strane' može ozbiljno i negativno utjecati na zdravlje, čak do te mjere da izazove fatalno oboljenje aneurizam.

Većina seksualnih afera izaziva glavobolje i migrene, koje uzrokuju stres i konstantna isčekivanja da vas partner uhvati kako ga varate.

Predsjednik Italijanskog društva za migrene, neurolog Lorenzo Pinessi, otkrio je na međunarodnoj konferenciji u Torinu, održanoj u srijedu, kako glavobolje i migrene mogu prerasti u potencijalno fatalan aneurizam.

Tim iz bolnice Molinette u Torinu, pod vodstvom Lorenza Pinessija, obavio je istraživanje na stotinama pacijenata koji su patili od glavobolja i migrena. Otkriveno je kako je većina pacijenata kod kojih su migrene najizraženije imala ljubavnu aferu.

"Otkrili smo da muškarci najviše pate od ovog fenomena koji uzrokuju stres i visok krvni pritisak. Čini se da muškarci imaju izraženiji osjećaj krivice kada varaju, što dovodi do stresa i podizanja tenzija", rekao je Pinessi.

Pacijenti koji imaju glavobolje će najvjerovatnije dobiti i migrene, a one će kod malog procenta njih prerasti u aneurizam koji može biti smrtonosan.

Italijanski neurolog poručio je kako bi svi koji varaju trebali odmoriti od afera, te otići na skeniranje mozga. Izbjegavanje 'kama sutra' seksualnih položaja u čitavoj priči očuvanja zdravlja, također igra vrlo veliku ulogu.

"Odabrani seksualni položaj može imati utjecaja na srce. Što je on zahtjevniji, to stvara veći pritisak na srce. Najbolje je izbjegavati položaje u kojima muškarac stoji na nogama", savjetovao je Lorenzo Pinessi.