Najveći preljubnici
177

Konobari i studenti najčešće varaju svoje partnerice

Klix.ba
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay
Ako je suditi prema dugogodišnjem naučnom istraživanju, konobari i studenti imaju manje šanse da budu vjerni svojoj partnerici u odnosu na ostale muškarce.

Slično tome, žene koje rade kao konobarice također će vjerovatnije varati svog partnera u odnosu na ostale žene, ali je zanimljivo to da su studentice dosta vjernije momku.

Ovi rezultati su se pojavili nakon što su istraživači ispitivali stotine hiljada parova više od 20 godina, prenosi Evoke.

Švedska studija također je otkrila da je rad u policiji još jedna profesija koja je najčešće povezana s aferama.

Kao glavnu argumentaciju zašto dolazi do povećanih prevara kada je riječ o ovim poslovima, naučnici kažu da su konobari, studenti i policajci muškarci koji vrlo jednostavno mogu ostvariti kontakt s osobom suprotnog spola, čime se otvara put i prema potencijalnoj prevari.

Međutim, naučnici su ipak bili rezervisani kada je riječ o detaljnijem obrazloženju zašto studenti varaju.

Također, istraživanje je pokazalo da su farmeri, bibliotekari i hemičari najsigurnija opcija ako tražite sigurnost u vezi kada je riječ o preljubi.

Tim s Univerziteta u Stockholmu u Švedskoj kaže da je ova analiza prva ove vrste, ali su naglasili i to da će oba spola vjerovatno prije prevariti ako rade u kancelarijama s više osoba suprotnog spola. Istakli su kako se ovo naročito odnosi na muškarce.

Tokom 21 godine istraživanja naučnici su došli do šokantnih rezultata da se više od 215.000 parova razvelo.