{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koji znakovi odaju da ne trebate izaći na drugi sastanak sa potencijalnim partnerom

20.11.2018. u 22:57
7
23
Koji znakovi odaju da ne trebate izaći na drugi sastanak sa potencijalnim partnerom
7
Koji znakovi odaju da ne trebate izaći na drugi sastanak sa potencijalnim partnerom
Ilustracija: Shutterstock
Iako bi prvi izlasci trebali biti zabavno i interesantno iskustvo, to nije uvijek slučaj. Mnogo ljudi poslije prvog nikad ne dožive drugi izlazak a za to uvijek ima više razloga. Stranica HuffPost prenosi nekoliko stvari koje bi vam već na prvom izlasku trebale dati znak da bježite glavom bez obzira.
Preporuka stručnjaka jeste da ne sudite prebrzo, ali da se potrudite ne zanemarivati neke od očiglednih znakova da nešto nije uredu.

Vaš odabranik priča loše o svom bivšem

"Poslušajte kako pričaju o svom bivšem. Ako mirno objašnjavaju situaciju i preuzimaju dio krivice za neuspio odnos možete biti mirni. Ako bez problema pričaju o tome šta su i kako naučili u toj vezi to obično znači da su zreli i da znaju šta sigurno neće ponoviti u budućnosti. Međutim, ukoliko oni blate bivšeg partnera te ga krive za sve što je pošlo po zlu zapamtite da ćete vi biti idući koji će sjesti na mjesto te osobe", kaže psihologinja Margaret Rutherford dodavši da bi vam ovo trebao biti jasan znak da li ispred sebe imate osobu pored koje treba ostati ili od koje treba bježati brzinom svjetlosti.

On/a priča samo o sebi

"Na koga se on/a najviše fokusira? Ako pričaju samo o sebi i ne postavljaju vama nikakva pitanja to vrlo često odaje narcisizam. Ako vas pitaju o vama više nego što komentarišu i pričaju o sebi, to predstavlja dobar znak. Da li vas gledaju u oči i da li vas prekidaju? Da li prate razgovor ili odmah mijenjaju temu? Da li se osjećate kao da ono što ste rekli dopire do njih? Razmislite o svemu ovome", rekla je bračna savjetnica Susan Pease Gadoua.

Grubi su i bezobrazni prema osoblju kafića/restorana

"Da li je vaš odabranik ljubazan i strpljiv sa ljudima sa kojima komunicira? Da li osjetite njegovu empatiju, strpljenje i suosjećanje sa ljudima koji imaju neki problem? Kako se obraćaju ljudima koji ih uslužuju? Ono što vidite sada je samo indikator svega što ćete gledati stalno ukoliko se odlučite ostati sa tom osobom. Zbog toga potražite nekoga ko ima strpljenja, razumijevanja i empatije", rekla je terapeutkinja Jeannie Ingram.

Ne prihvataju razlike u mišljenju

"Ako otvoreno pričaju o svom mišljenju, to je dobar znak jer je pokazivanje stavova poželjan čin. Međutim, ukoliko na vaše mišljenje i stavove odmahuje glavom te odbija da ih prihvati, shvatite to kao loš znak. Pored sebe ne želite nekoga ko vas ne cijeni i ko ne želi čuti da imate mišljenje, potreban vam je partner koji će razumjeti da vi imate svoju perspektivu gledanja situacije", rekao je terapeut Kurt Smith.

Odbijaju prihvatiti da su napravili grešku

"Jedan od najčešćih problema u vezama nastaje kada neko odbija priznati da je napravio grešku. Ako se u toku izlaska desi momenat u kojem osoba s kojom ste napravi grešku a odbija priznati da je pogriješio, bježite glavom bez obzira. Nekad i najmanji znakovi znače mnogo, jer se oni s vremenom razvijaju u veće probleme koje je kasnije nemoguće riješiti", dodao je Smith.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: