{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koje su navike sretnih parova?

S
23.2.2010. u 21:00
0
13
Koje su navike sretnih parova?
0
Koje su navike sretnih parova?
Šta je potrebno uraditi kako bi bili u sretnoj vezi? Ako radite na tome da unaprijedite svoj brak, pročitajte koje su navike sretnih parova.
Zajednički odlazak u krevet

Sjetite se početka veze kada niste mogli čekati na zajednički odlazak u krevet kako bi vodili ljubav. Sretni parovi odoljeli su navici odlaska u krevet u različito vrijeme. Oni idu u krevet u isto vrijeme, čak i ako se bude u različito vrijeme.

Održavajte zajedničke interese

Čest je slučaj da parovi, nakon što se strasti smire shvate da nemaju previše zajednečkih interesa. Ipak, nemojte minimizirati važnost aktivnosti u kojima zajedno uživate. Ako ne postoje zajednički interesi, sretni parovi ih stvaraju. U isto vrijeme, osigurajte da razvijete vlastite interese i zanimanja. To će povećati zanimanje vašeg partnera za vas, a i spriječit će da postanete previše zavisni.

Hodajte držeći se za ruke

Sretni partneri hodaju jedan pored drugog ili se drže za ruke. Oni su svjesni koliko je to važno.

Neka oprost i povjerenje budu vaše navike

Ako par ne može da riješi nesporazum ili svađu, onda se okreće povjerenju i praštanju umjestu nepovjerenju i razmiricama.

Fokusirajte se na to šta partner dobro radi, a ne šta radi loše

Ako tražite greške kod partnera, uvijek ćete ih pronaći. Ako tražite dobre stvari, također ih možete uvijek naći. Sve zavisi od toga šta želite i tražite. Sretni parovi traže pozitivne stvari.

Svako jutro recite "volim te" i "uživaj u danu"

Ovo je odličan način da kod partnera pobudite strpljenje i toleranciju prije nego počne borba sa prometnom gužvom, dugom vožnjom i ostalim poteškoćama.

Svako večer poželite "laku noć" bez obzira na to kako se osjećate

Ovo govori vašem partneru da, bez obzira koliko se ljuti na nju/njega, još uvijek želite biti u vezi. To govori partneru da je vaša veza veća od svih problema.

"Provjeravajte vrijeme" tokom dana

Nazovite partnera i pitajte kako prolazi dan. To će vam omogućiti da bude sinhronizirani kada se vidite nakon posla. Naprimjer, ako je partner imao loš dan, nije za očekivati da bude uzbuđen zbog nečeg dobrog što se vama desilo tokom dana.

Budite sretni da vas vide sa partnerom

Sretni parovi žele da budu viđeni zajedno i često su u nekom kontaktu - ruka u ruci, ruka na ramenu, vratu ili koljenu. To ne znači da poziraju već da pripadaju jedno drugom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: