eHarmony
34

Knjigoljupci su privlačni: Čitanje knjiga može pomoći vašem ljubavnom životu

Klix.ba
Stranica za upoznavanje eHarmony je utvrdila da knjige mogu znatno utjecati na vaš ljubavni život te da vas navođenje čitanja kao hobija na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje može učiniti privlačnijom osobom.

Podaci stranice su pokazali da muškarci koji navedu da vole čitati knjige dobijaju 19 posto poruka više, a žene tri posto. Navodi se i da se zaljubljenici u knjige smatraju interesantnijim kao i da lakše ostvaruju odnose s drugima.

Međutim, kada je u pitanju online upoznavanje obraća se pažnja i na ono šta čitate. Naime, podaci su pokazali da su muškarci koji su naveli da čitaju "Screw It, Let’s Do It" i "Like a Virgin" dobili 74 posto više pažnje od drugih. Treća na listi popularnih knjiga je "The Girl with the Dragon Tattoo" (36 posto), "1984" (21 posto) i "The Da Vinci Code" (5 posto).

Kada su žene u pitanju, muškarcima su najzanimljivije bile one koji su čitale "The Hunger Games" (44 posto), "The Girl With the Dragon Tattoo" (31 posto) i "A Game of Thrones" (30 posto).

To znači da neće baš sve knjige pomoći vašem ljubavnom životu.

Podaci su pokazali da čitanje Biblije nije poželjno ni među muškarcima ni među ženama te da su žene koje su čitale "Fifty Shades of Grey" dobijale 15 posto manje poruka, a da su muškarci koji su čitali "Harryja Pottera" izgubili 55 posto popularnosti.